10 handige apps voor backpackers
Ga op reis en neem mee…apps! Deze handige apps komen iedere backpacker van pas. Sommige zijn zelfs zonder internetverbinding te gebruiken zodat je ook in de middle of nowhere beschikt over deze handige snufjes. Na talrijke apps te hebben geprobeerd, hebben we er tien voor je geselecteerd.
1. Google Maps
De eerste spreekt redelijk voor zich. Maar wist je dat je nog veel meer kunt met Google maps dan alleen je route plannen? Zo pin je vooraf de plekken die je absoluut wilt bezoeken, of sla je die must-try restaurantjes op in je eigen lijstje—zo heb je al je favorieten direct bij de hand. Je kunt deze lijsten ook delen, handig om je tips door te geven aan anderen! Geen internet? Geen probleem! Download vooraf gewoon een offline kaart van jouw bestemming en navigeer ook zonder wifi of data met gemak tijdens jouw reis.
2. Hostelworld
Met Hostelworld haal je het meeste uit je budget én je reiservaring! Deze app geeft je toegang tot duizenden hostels over de hele wereld, zodat je een fijne plek hebt om te slapen zonder je spaarrekening te plunderen. Van gezellige dorms tot privékamers, je vindt opties voor elke prijsklasse, met beoordelingen en foto's om precies te weten wat je kunt verwachten. Plus, het boeken is simpel en overzichtelijk. Zo blijft er meer over voor avontuur en minder voor overnachtingen, bedank ons later 😉.
3. Currency Converter
Een goede currency converter is onmisbaar op reis. Met een currency conventor weet je altijd precies wat je uitgeeft. Wel is het handig om er één te downloaden die je ook ook zonder wifi of mobiele data kunt gebruiken. Zo kun je op elk moment, waar dan ook checken hoeveel iets in euro’s kost. Een voorbeeld van een currency conventor vind je hier.
4. Polarsteps
Hoe leuk zou het zijn als je al jouw reisherinneringen op één plek kunt verzamelen en meteen je vrienden en familie laten meegenieten? Met Polarsteps maak je eenvoudig je eigen reisdagboek. Naast foto’s, video’s en tekst dat je zelf kan toevoegen, houdt de app ook je route bij die automatisch wordt bijgewerkt—zelfs als je offline bent! Voeg je reisvrienden toe en deel jullie ervaringen en foto’s. Ideaal als je niet overal zelf updates wilt sturen naar het thuisfront: zij kunnen gewoon meekijken. Daarnaast kun je via Polarsteps checken wat andere reizigers aanraden op jouw locatie, zodat je altijd de beste tips hebt voor jouw volgende stop.
5. Nederland wereldwijd app
Met de Nederland Wereldwijd app ben je altijd voorbereid, waar je avontuur je ook naartoe leidt. Van visuminformatie tot reisadviezen, de app heeft alles wat je nodig hebt voor je reis. Ontvang meldingen over belangrijke updates en blijf in contact met de ambassade als dat nodig is. Of je nu de wereld ontdekt of even een kort tripje maakt, met deze app heb je altijd de juiste info binnen handbereik!
6. Google Translate
Als je er niet helemaal uitkomt met jouw Duolingo skills, dan is Google Translate je beste vriend op reis als je even vastloopt in een gesprek. Of je nu een menukaart probeert te ontcijferen, vragen hebt over een product in de winkel, of gewoon een beetje meer wilt begrijpen van wat er om je heen gebeurt, Google Translate maakt het makkelijk. Nog een tip is om de taal te downloaden, zodat je Google Translate ook offline kunt gebruiken.
7. Openbaar vervoer apps
12GoAsia is ideaal voor het boeken van vervoer door Azië, met opties voor bussen, treinen, vluchten en veerboten, terwijl Rome2Rio je wereldwijd helpt bij het plannen van routes met verschillende vervoersmiddelen, van bussen en treinen tot vliegtuigen en boten. Voor Zuid-Amerika is Redbus dé app voor het boeken van langeafstandsbussen in landen zoals Peru, Chili, Argentinië en Colombia. Met deze apps vind je eenvoudig de snelste en goedkoopste routes, zodat je zorgeloos van stad naar stad kunt reizen!
8. Korte afstanden
Waar ter wereld je ook bent, apps zoals Uber, Grab en Bolt maken het super makkelijk om van A naar B te komen. Uber is wereldwijd beschikbaar en biedt snelle ritten in vele steden, terwijl Grab dé app is in Zuidoost-Azië voor zowel taxi’s als bezorgdiensten. Bolt is ideaal voor een snelle rit in verschillende Europese steden en ook in een aantal Afrikaanse landen. Deze apps zorgen voor comfortabele ritten tegen betaalbare prijzen, zodat je je niet druk hoeft te maken over vervoer tijdens je reizen!
9. E-sim apps (zoals Airalo)
Met een e-SIM van bijvoorbeeld Airalo ben je altijd online, waar je ook bent, zonder dat je een fysieke simkaart hoeft te regelen. Airalo biedt een enorme keuze aan data-abonnementen voor bijna elk land ter wereld, zodat jij zonder zorgen kunt blijven streamen, navigeren en connecten. Geen lange wachttijden bij simkaarten kopen, geen vervelende activaties – het enige wat je nodig hebt is een paar tikken in de app en je bent klaar om te gaan. Superhandig voor onderweg, want je kunt makkelijk je data beheren en zelfs extra bundels toevoegen als je ze nodig hebt. Zo kun je zorgeloos van je avontuur genieten, altijd verbonden, zonder de hoge kosten van roaming!
10. Wise/ Revolut
Met Wise of Revolut ben je altijd klaar om je geld wereldwijd makkelijk en voordelig te beheren. Beide apps maken het eenvoudig om je geld in verschillende valuta’s te wisselen tegen de beste koers, zonder verborgen kosten. Of je nu maaltijden betaalt, een souvenir koopt, of je verblijf regelt, je hoeft je geen zorgen te maken over hoge kosten of slechte wisselkoersen. Superhandig voor onderweg!