{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


De beste manier om door Australië te reizen - een buspas of een camper?

Australia Roadtrip Scenic Header Wildlife Road Sign

Het Grote Dilemma: Een camper huren versus een buspas aanschaffen

In Australië sta je voor een lastige keuze als het gaat om transport en accommodatie, gezien de uitgestrekte landschappen, prachtige kustlijnen en bruisende steden. Ga je voor een Greyhound-bus of verken je liever de uitgestrekte wegen met een huurauto of camper? In deze blog zullen we je helpen bij deze beslissing door zowel camperverhuur als buspassen in Australië te vergelijken. Zo kun je een onvergetelijke reis plannen, ongeacht welke optie je kiest.

 

Star RV Polaris 6 By The Coastline In Australia 2
Bekijk onze verschillende campers in Australië!
Wanneer je hebt besloten dat een camper de beste optie voor je is, wacht het volgende dilemma op je: welke camper past het beste bij jouw reis en reisgenoten? Als je alleen reist met je partner of een vriend/vriendin, zijn er geweldige, betaalbare en compacte opties die gemakkelijk te besturen, parkeren en manoeuvreren zijn, of je nu naar de outback of steden gaat. Als je met meer dan twee personen reist, heb je uiteraard een grotere camper nodig met meer comfort. Voor de echte avonturiers onder ons hebben we zelfs 4WD-campers die je buiten de gebaande paden brengen. Neem hieronder een kijkje voor alle beschikbare opties.
Bekijk al onze campers in Australië!
Greyhound Bus By The Ocean
Lees meer over de Greyhound Bus Passes in Australië
Als het gaat om buspassen, heb je een paar verschillende opties. Allereerst moet je beslissen of je de National Pas of de Oostkustpas wilt. De National Pas geeft je toegang tot het volledige Greyhound-netwerk, terwijl de Oostkustpas reizen langs de oostkust mogelijk maakt tussen Melbourne en Cairns. Beide passen bieden volledige flexibiliteit wat betreft reizen in elke richting, onbeperkte ritten, onbeperkte afstanden, hop-on-hop-off reizen en ze staan zelfs backtracken toe. De passen kunnen worden gekocht met verschillende geldigheidsduur, afhankelijk van je verblijfsduur. Dus al met al, veel flexibiliteit, ongeacht welke optie je kiest. Het is helemaal aan jou om te beslissen hoelang je in elke plaats wilt blijven - en maak je geen zorgen, je kunt je plannen onderweg wijzigen. Lees meer informatie over de verschillende passen via de onderstaande link.
Bekijk onze buspassen in Australië

Kies de beste reiswijze voor jouw Australische avontuur

Er is geen twijfel over mogelijk dat Australië een perfecte bestemming is voor een roadtrip om de enorme afstanden van het land te overbruggen. Of je nu van plan bent om over de iconische Great Ocean Road te rijden, de Outback te verkennen, of de bruisende straten van Melbourne en Sydney te ontdekken, een vervoersmiddel kan een wereld van verschil maken tijdens je bezoek aan Australië.

Voor wie vrijheid en flexibiliteit hoog in het vaandel heeft, kan het huren van een camper de ideale keuze zijn. Hier zijn een paar redenen waarom het huren van een camper zou kunnen passen bij jouw reis:

  • Je hebt je eigen knusse plekje om jezelf terug te trekken na een lange dag vol avontuur.
  • Je kunt onderweg je eigen maaltijden bereiden.
  • Je hebt de vrijheid om je plannen op elk moment te wijzigen.
  • Elke ochtend word je wakker met een ander adembenemend uitzicht.
  • Als je met een partner of vrienden reist, kun je de kosten van het huren van een camper delen en wordt het huren van een camper betaalbaarder.

 

Als je alleen reist of graag contact maakt met andere reizigers, kan een Greyhound buspas misschien een betere oplossing voor je zijn. De voordelen van een buspas zijn:

  • Je kunt het rijden overlaten aan professionals.
  • Elke Greyhound bus biedt comfortabele stoelen en gratis WiFi.
  • Deel je ervaringen met medepassagiers, wissel verhalen uit, deel afspeellijsten onderweg en maak nieuwe vrienden.
  • Geniet van een ontspannen rit en bekijk de diverse landschappen van Australië.

 

Elke vervoersmiddel heeft zijn eigen voordelen. Terwijl een camper een intieme en flexibele reiservaring biedt, bieden buspassen een betaalbare en handige manier om de grote afstanden van Australië te overbruggen. Uiteindelijk draait het allemaal om wat voor soort avontuur je zoekt. Laten we dieper ingaan op de verschillen tussen beide vervoersmiddelen.

Een auto rijd door de Australische outback, je ziet de weg tussen de bergen en bomen

1.Campers: vrijheid op wielen

Het hebben van je eigen camper is echt de droom van elke nomade: Stel je voor dat je elke dag wakker wordt met het geluid van brekende golven of omringd bent door eucalyptusbomen. Campers bieden ultieme vrijheid - een huis op wielen dat je brengt waar je maar wilt. Of je nu zonsondergangen bekijkt bij de Great Ocean Road of sterren kijkt in de Outback, jouw camper brengt je keer op keer naar magische plekken. En als een plek niet aan je verwachtingen voldoet, is het net zo makkelijk om verder te gaan en je plannen te wijzigen.

Campers zijn perfect voor koppels of kleine groepen vrienden. Je hebt de mogelijkheid om je eigen maaltijden te bereiden, spontane omwegen te maken, en onder de sterren te slapen. Hoewel de prijs van een camper afhangt van de grootte en het type, is de gemiddelde prijs zo'n 90 tot 160 euro per dag. Verdeel dit bedrag onder je vrienden, en je hebt accomodatie en vervoer voor een schijntje. 

 

Off-Road Campers

Avonturiers die verlangen naar een authentiekere ervaring vinden misschien een off-road camper wel interessant. KILROY biedt een selectie van 4WD opties die zijn ontworpen voor off-road omstandigheden. Deze 4WD campers zijn uitgerust met moderne voorzieningen om comfortabel reizen op grovere terreinen mogelijk te maken.

Of je nu van plan bent om de rotsachtige terreinen van de Australische Outback te doorkruisen of verborgen juweeltjes buiten de gebaande paden te ontdekken, deze 4WD off-road campers kunnen diverse roadtrips door het hele land mogelijk maken.

 

Gratis Kamperen

Een aanzienlijk voordeel van reizen met een camper is de mogelijkheid om te kamperen zonder extra kosten te maken. In Australië zijn er aangewezen plekken in nationale parken waar je gratis kan kamperen, dit biedt een  budgetvriendelijke alternatief voor betaalde campings.

Je vindt gratis kampeeropties zoals Old Ford Reserve en Burralow Reserve in het Blue Mountains National Park, met voorzieningen zoals toiletten, picknicktafels en vuurplaatsen. Deze locaties bieden een unieke kans om wakker te worden met het geluid van de natuur en je dag te beginnen met een adembenemende zonsopgang. Onthoud wel dat je alleen op de aangewezen locaties mag kamperen om het milieu en lokale voorzieningen te beschermen, of je nu in het Blue Mountains National Park bent of de wonderen van het Otway National Park verkent.

 

Extra Tips voor een Geslaagd Camper Avontuur in Australië

Hoewel het beginnen aan een camper avontuur in Australië ongetwijfeld spannend is, is het belangrijk om een paar factoren in gedachte te houden:

  • Wees je altijd bewust van wilde dieren in de omgeving, vooral wanneer je rijdt bij zonsopgang of zonsondergang. 
  • Controleer van tevoren de weersomstandigheden, vooral als je naar de Outback gaat. Je wilt altijd voorbereid zijn als je midden in the middle of nowhere verblijft.
  • Wees voorbereid op variërende wegcondities, inclusief onverharde wegen, sneeuw en ijs.

Technologie is je beste vriend op je reis. Overweeg om de 'Roadtrip' en 'Anycamp' apps te gebruiken voor brandstofprijzen, en routes om de beste kampeerplekken te vinden.

Een meisje leunt tegen een Jucy Condo camper, ze kijkt naar een meer en bergen.

2. Buspassen: de sociale ontdekkingsreis

Buspassen zijn voornamelijk geliefd om de volgende reden: solo reizen! Of je nu alleen reist of deel uitmaakt van een vriendengroep, buspassen zijn jouw toegang naar verbinding, roadtrip spelletjes en urenlange gesprekken om elkaar beter te leren kennen. De Greyhound-bussen doorkruisen het continent en verbinden steden, nationale parken en allerlei andere coole plekken langs de weg.

Het is ook betaalbaar, vooral voor solo reizigers. Buspassen zijn beter voor je portemonnee en zorgen ervoor dat je zorgeloos je reis kan beleven doordat je niet hoeft na te denken over parkeren, brandstof of navigeren op onbekende wegen. Stap gewoon in, begin gesprekken met onbekende (of doe je oortjes met muziek in), en geniet ondertussen van de prachtige landschappen. Oh, en hebben we al gezegd dat er ook gratis wifi in de bus is?

Urenlang rijden, dag in dag uit, kan natuurlijk behoorlijk vermoeiend zijn. Gelukkig zullen de Greyhound-bussen je met al het mogelijke comfort door alle landschappen van Australië begeleiden, zodat je kunt slapen en fris aankomt om je bestemming te verkennen. Busreizen tonen de wonderlijke schoonheid van Australië - de uitgestrektheid van de gebieden, de bijzondere tussenstops langs de weg en de veranderende landschappen. Van de herkenbare skyline van Sydney tot de rode zandduinen van Uluru, het uitzicht vanuit de bus biedt je een voortreffelijk zicht op de pracht van Australië. Je hoeft alleen maar te beslissen waar jij wilt uitstappen!

 

Alle hoogtepunten van Australië per bus

Het verkennen van populaire bestemmingen in Australië, waaronder New South Wales, Northern Territory, South Wales en Noosa Main Beach, is een ontspannen ervaring met de Greyhound-bussen. Met comfortabele stoelen, gratis WiFi en de mogelijkheid om een flexibele Whimit-pas te krijgen voor het onbeperkte reizen in Australië. Leun lekker achterover, ontspan en geniet van je rit. 

Het Greyhound-busnetwerk telt meer dan 180 haltes, waardoor je plaatsen kunt verkennen die je anders misschien niet gezien zou hebben. Of je nu op weg bent naar de bruisende stad Sydney, de geweldige stranden van Byron Bay of de ongerepte landschappen van de Australische Outback, een Greyhound-bus kan je erheen brengen. Plan gewoon je tussenstops, stap in de bus en laat je Australische avontuur beginnen!

Meisje stapt in de Greyhound bus in Australië

Welke route kies jij? 

Na het doornemen van al deze informatie, heb je waarschijnlijk een beter beeld gekregen van een manier van reizen die bij jou past. 

We willen graag benadrukken dat ongeacht of je kiest voor de vrijheid van een camper of de gezellige sfeer van busreizen, je gegarandeerd een geweldige tijd zult hebben. Je zult betoverd worden door de zonovergoten stranden, eeuwenoude regenwouden en gastvrije locals. Als je hulp nodig hebt bij het plannen van de perfecte reis, neem dan gerust contact met ons!

Vertel ons over je reisplannen, wij helpen je graag!

Iemand loopt op het strand met een surfboard onder zijn arm richting de zee

Meest gestelde vragen

 

Kan je overal in Australië een camper parkeren om te overnachten?

Nee, het is illegaal om zomaar ergens in Australië een camper te parkeren en te overnachten, behalve in steden die camper vriendelijk zijn. Het overtreden van deze wetten kan leiden tot boetes en parkeerverboden. Wees bewust van de regelgeving wanneer je met je camper reist.

Is het goedkoper om met een camper of met de Greyhoundbus in Australië te reizen?

De kosten voor zowel reizen met een camper als met de bus in Australië zijn relatief vergelijkbaar, de prijzen zijn natuurlijk wel afhankelijk van het aantal reizigers en de reisdata. Neem deze onderdelen daarom ook zeker in overweging bij je beslissing. 

Kan ik gratis kamperen in Australië als ik een camper huur?

Ja, er zijn aangewezen gratis kampeerplekken in nationale parken en langs de weg in Australië, dus je kunt gratis kamperen als je een camper huurt. Geniet van je reis!

Aan wat voor comfort moet ik denken bij een Greyhoundbus?

Greyhound-bussen bieden gratis WiFi aan, ook zijn er USB-oplaadpoorten en toiletten in de bus aanwezig.

Kan ik off-road rijden met een camper?

Ja zeker, je kan kiezen voor een 4WD-camper. Deze zijn ontworpen voor off-road omstandigheden. 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?