{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


De beste plekken om heen te gaan in je tussenjaar

sapa-vietnam-trekking-girl

Top 8 tussenjaar bestemmingen

Denk jij erover na om tijd in het buitenland te spenderen om de wereld te ontdekken? Maar weet je nog niet zo goed waar je heen moet gaan?


Of je nu een jaarlange avontuur plant met een mix van werk en reizen, of op zoek bent naar goedkope en gezellige bestemmingen met veel unieke ervaringen, er is een gap year-bestemming voor elk type reiziger.


Om je te helpen de juiste bestemming te vinden, hebben we een overzicht samengesteld van waar je naartoe kunt gaan tijdens je tussenjaar.

Gap Year Planner Image For Side Widget

Aftellen naar je tussenjaar

We begrijpen het – hoewel het plannen van je volgende avontuur voor enthousiasme kan zorgen, kan de administratie soms ook vermoeiend zijn. Daarom staan wij klaar om je te helpen het meeste uit je reis te halen met onze tussenjaarplanner.
Zo plan je jouw tussenjaar in het buitenland

Zuidoost Azië

Deze regio is één van de populaire bestemmingen voor backpackers – het is een goedkope reisbestemming met uitstekende vervoersverbindingen tussen steden en landen. Daarnaast beschikt het over een goed ontwikkelde backpacker-infrastructuur met budgetvriendelijke hostels, goedkope eetgelegenheden en lokale aanbieders die allerlei geweldige activiteiten organiseren.


De regio omvat Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Maleisië, Singapore, Indonesië en de Filipijnen. De regio is een rijk aan culturele diversiteit.


Je kunt gemakkelijk zes maanden of zelfs langer doorbrengen met het verkennen van deze regio, afhankelijk van hoeveel tijd je in elk land wilt doorbrengen en hoeveel budget je hebt. Er is zeker genoeg om je een volledig tussenjaar te vermaken.

 

Lees meer: Activiteiten en avonturen in Zuidoost Azië

Couple of backpackers looking out at a tropical palm-fringed bay in Thailand - KILROY

Australië

Australië is een topbestemming voor een tussenjaar, met een mix van bruisend stadsleven, adembenemende natuurlijke landschappen en unieke wildlife-ontmoetingen. Het is een plek waar avontuur en ontspanning samenkomen – je kunt de golven trotseren op Bondi Beach, de culturele centra van Melbourne en Sydney verkennen, of een roadtrip maken door de uitgestrekte Outback.

Als je onder de 35 jaar bent, kun je ook een werkvakantievisum aanvragen voor Australië. Dit biedt je de kans om een baan te vinden en geld te verdienen om je reizen door het land te financieren. Je kunt dit doen met een visum voor een jaar, maar als je langer wilt blijven, kun je je visum tot twee jaar verlengen, waardoor je in totaal drie jaar in Australië kunt doorbrengen, werkend en levend als een local.

 

Ontdek alles:

 

Two girls in bikinis posing in front of the Sydney Harbour Bridge in Australia

India

Als je op zoek bent naar een tussenjaar-bestemming waar je je spiritualiteit kunt verkennen, is India een uitstekende keuze. Als de geboorteplaats van yoga en thuis van een rijke verscheidenheid aan religies en spirituele praktijken, kun je hier mediteren in de voetheuvels van de Himalaya of je downward dog perfectioneren op de stranden van Goa.
Maar India biedt veel meer dan alleen spirituele ervaringen. Er zijn volop vrijwilligersmogelijkheden waarmee reizigers iets terug kunnen doen en inzicht kunnen krijgen in het lokale leven, terwijl het uitgestrekte landschap allerlei avonturen biedt, van wildlife-spotten in nationale parken tot trekking in de bergen.
De kosten van levensonderhoud zijn relatief laag, wat het mogelijk maakt om comfortabel te verkennen en te leven zonder je budget te overschrijden. Combineer betaalbaarheid met diversiteit, en je hebt een tussenjaar-bestemming die je maandenlang bezig kan houden.

 

Lees alles: Trips en activiteiten in India

Two girls holding a yoga pose at a lookout point in India - KILROY

Canada

Canada, met zijn mix van stedelijke verfijning en avontuurlijke buitenactiviteiten, is een topkeuze voor een tussenjaar.


Het Working Holiday Visa-programma van het land is een echte aanwinst voor jonge reizigers. Personen van 18 tot 35 jaar kunnen hiermee werken om hun reis te financieren. Dit visum is een gouden kans om de uitgestrekte landschappen van de Atlantische tot de Pacifische kust en alles daartussen te verkennen.


Naarmate de seizoenen veranderen, veranderen ook de avonturen. In de winter kun je genieten van wereldklasse skiën en snowboarden in de besneeuwde bergen van British Columbia en Alberta. Zodra de sneeuw smelt, verschuift de focus naar wandelen, mountainbiken en kanoën in de weelderige nationale parken. Elk seizoen biedt niet alleen een nieuw decor voor avontuur, maar ook een verscheidenheid aan banen, van gastvrijheid in de skigebieden tot zomerbanen in het toerisme.

 

Ontdek meer:

Two women posing in front of Canadian flags and snow-covered mountains in Canada - KILROY

Zuid-Amerika

Zuid-Amerika biedt een grote diversiteit aan landschappen en culturele ervaringen, waardoor het een fantastische keuze is voor een tussenjaar avontuur. Door de enorme omvang van de regio kunnen reizigers zich de ene week een weg banen door het Amazone-regenwoud en de volgende week de Andes-pieken beklimmen. Van de buitenaardse zoutvlakten van Bolivia tot de bruisende watervallen van Argentinië en Brazilië, de mogelijkheden voor verwondering en avontuur zijn enorm divers.


Met het Spaans als de overheersende taal in meerdere landen is Zuid-Amerika ook een uitstekende plek om je onder te dompelen in taallessen. Breng tijd door in een taalschool om Spaans te leren en je zult volop kansen hebben om je vaardigheden te oefenen terwijl je door de regio reist. Dit zal niet alleen je communicatievaardigheden verbeteren, maar ook je culturele verbinding verdiepen.


Of je nu oude ruïnes verkent, danst op levendige ritmes, of simpelweg geniet van de gastvrijheid van de lokale bevolking, de vele mogelijkheden van Zuid-Amerika zijn perfect voor avontuurlijke jonge reizigers die zowel op zoek zijn naar spanning als persoonlijke groei tijdens hun tussenjaar.

 

Lees alles:

Male backpacker in front of the ruins of Machu Picchu in Peru - KILROY

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een uitstekende bestemming voor een tussenjaar als je op zoek bent naar een mix van avontuur, cultuur en natuurlijke schoonheid.


Het goed ontwikkelde werk- en reisvisumprogramma van het land staat jongeren tussen de 18 en 35 jaar toe om te werken en te reizen, wat het een ideale plek maakt om te verdienen terwijl je de omgeving verkent.


Voor liefhebbers van roadtrips is Nieuw-Zeeland een paradijs met zijn diverse landschappen, van de glooiende heuvels van de Shire tot de majestueuze toppen van de Southern Alps. Het uitgebreide netwerk van wegen en de schilderachtige routes die ze verbinden bieden eindeloze mogelijkheden voor ontdekking op je eigen tempo.


Voor de avontuurlijke reizigers is Nieuw-Zeeland de geboorteplaats van bungeejumpen en biedt het een overvloed aan avontuurlijke sporten, van skydiven boven Lake Taupo tot jetboating door de Shotover River-canyons. Of je nu de Milford Track wandelt of gaat skiën in Queenstown, er is geen tekort aan adrenaline-activiteiten.


Deze combinatie van werken en plezier, te midden van enkele van de mooiste landschappen ter wereld, maakt Nieuw-Zeeland een topkeuze voor een vervullend en memorabel tussenjaar.

 

Lees meer:

Kayakers on the water at Milford Sound in New Zealand - KILROY

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een uitzonderlijke keuze voor een tussenjaar, met een unieke mix van culturele diversiteit, natuurlijke schoonheid en verrijkende ervaringen. In dit land kun je de majestueuze Big Five bewonderen tijdens een safari in wereldberoemde parken zoals Kruger National Park, en tegelijkertijd bijdragen aan betekenisvol vrijwilligerswerk van wildlife conservation tot gemeenschapsontwikkeling.


De levendige steden, zoals Kaapstad en Johannesburg, zijn smeltkroezen van cultuur, cuisine en geschiedenis, waardoor je dagen zowel leerzaam als opwindend zullen zijn. Bovendien is het land een uitstekend vertrekpunt voor het verkennen van meer van Zuidelijk Afrika, zoals buurlanden Namibië en Botswana.


Nederlandse reizigers kunnen bovendien tot 90 dagen visumvrij verblijven, wat het een toegankelijke bestemming maakt. En met slechts een uur tijdsverschil is het gemakkelijk om in contact te blijven met vrienden en familie thuis.


Of je nu op zoek bent naar avontuur, leren of bijdragen, Zuid-Afrika biedt een onvergetelijke tussenjaarervaring die avontuur met doel combineert.

 

Ontdek alles:

 

Young travellers spilling out of a 4x4 safari vehicle in South Africa - KILROY

Europa

Europa is de thuisbasis van een levendige mix van culturen, talen, keukens en ervaringen, waardoor het een ideale bestemming is voor een mini-tussenjaar avontuur.


De compacte geografie van het continent betekent dat je met een Interrail-pas moeiteloos kunt hoppen van de romantische boulevards van Parijs naar de zonnige stranden van Spanje, of de historische straten van Rome, terwijl je geniet van de schilderachtige treinreis. Deze manier van reizen biedt niet alleen een duurzame manier om te verkennen, maar ook de kans om medereizigers te ontmoeten.

Lees alles:

alt

Vul jouw droomtussenjaar in

Je kunt al bijna onderweg zijn in slechts drie eenvoudige stappen:

  1. Vul onze Travel Wish List in met je reisplannen (hoe vaag ze ook mogen zijn)
  2. Deel je lijst met onze reisspecialisten en wij doen suggesties voor de leukste ervaringen, de beste vluchten en handige tips om alles samen te brengen
  3. Laat ons weten wat je van ons voorstel vindt en we werken eraan totdat het precies goed is!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?