{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


De ultieme safari gids - welke bestemming in Afrika past bij jou?

mozambique-africa-cover

Kies je Afrikaanse bestemming: Beste landen en regio's om te verkennen

Afrika heeft enkele van de meest indrukwekkende plekken op aarde en het kan moeilijk zijn om te kiezen waar je heen wilt gaan. Of je nu denkt aan de woestijnen van Namibië, de adembenemende kustlijn van Zuid-Afrika, of de unieke wilde dieren in Botswana, Tanzania en Oeganda, elk land biedt iets bijzonders. In dit overzicht zullen we de hoogtepunten en verschillen tussen de landen in Zuid- en Oost-Afrika uiteenzetten om je te helpen de perfecte bestemming voor je volgende avontuur te kiezen.

Namibië: Woestijn en safari avonturen

Namibië staat bekend om zijn uitgestrekte ruimtes en dramatische landschappen. Als je de gedachte leuk vindt om gigantische zandduinen te beklimmen (hallo Dune 45!) en een van de oudste woestijnen ter wereld te verkennen, is de Namibwoestijn een must-see. De rode duinen van Sossusvlei zijn perfect voor zonsopgangwandels en epische foto's, met de Deadvlei-vallei als een belangrijk hoogtepunt. Voor wildleven biedt het Etosha National Park geweldige game drives waar je leeuwen, olifanten en neushoorns kunt spotten. Onze tip: maak een nachtsafari als je de kans krijgt. Er zijn bijna geen andere safari-voertuigen in de buurt, en de dieren zijn actiever 's nachts. De infraroodlichten zorgen ervoor dat je de dieren kunt observeren zonder hen te schaden of te laten schrikken. Mis ook de Skeleton Coast niet, waar veel scheepswrakken langs de kustlijn liggen, die samen met de stormachtige golven en de frequente mist een behoorlijk griezelige sfeer creëren. In Namibië heb je ook de kans om de Himba-bevolking te ontmoeten en meer te leren over hun cultuur, geschiedenis en vele tradities die al eeuwen bestaan.

Namibië is geschikt voor: woestijn activiteiten, safari's en indrukwekkende landschappen. Niks hier is 'gewoon'.

 

 

Zuid-Afrika: Kustlijnen en Wildlife

Zuid-Afrika is waarschijnlijk de beste mix van prachtige stranden, bruisende steden en een fantastisch wildlife. Als je op zoek bent naar een soort 'all- in' pakket, is dit je bestemming. Het land is echter enorm, dus je hebt minstens een paar weken nodig om al onze favoriete plekken te ervaren. Laten we beginnen met het grote park: Kruger National Park. Dit is een van de beste plekken om de Big Five te zien – leeuwen, luipaarden, neushoorns, olifanten en buffels. Het nationale park is zo groot dat het, zelfs met het aantal toeristen dat elk jaar komt, nooit druk aanvoelt. Het mooiste van Kruger is dat je, in tegenstelling tot in Tanzania en veel andere plaatsen, zelf door het park kunt rijden in een huurauto. Dit maakt het nog avontuurlijker. De Garden Route in het zuiden is een prachtige kustroute met schitterende uitzichten, schattige dorpjes en buitenavonturen zoals wandelen en walvis spotten. De Garden Route leidt je uiteindelijk naar Kaapstad, waar je Tafelberg kunt verkennen, Cape Point kunt bezoeken voor geweldige uitzichten op het schiereiland, en genieten van de geweldige eet- en wijnscene in Stellenbosch en Franschhoek. Vergeet niet om langs Boulders Beach te gaan – het van dichtbij zien van alle pinguïns is echt een traktatie die je niet wilt missen.

Zuid-Afrika is geschikt voor: surfen, stranden en 'self drive' safari's - een goede mix.

 

 

Botswana: ongerepte wildernis

Botswana wordt vaak over het hoofd gezien, maar eerlijk gezegd is het een juweeltje! Dit is de bestemming voor ongerepte wildernis en ongelooflijke wildlife ervaringen. De Okavango Delta is een unieke wetlands waar je water-safari's kunt maken per mokoro (een traditionele kano) en een verscheidenheid aan dieren van dichtbij kunt zien - de kans is groot dat je op slechts 50 meter afstand van nijlpaarden drijft. Als je het geluk hebt om 's nachts in de Delta te kamperen, is het iets wat je de rest van je leven zult herinneren. De zonsondergang op de vlaktes zien, de olifanten en nijlpaarden vanuit je tent horen - er is niets zoals het. Een andere aanrader is Chobe National Park, beroemd om zijn enorme kuddes olifanten en andere dieren. Onze tip: ga voor een zonsondergang-boot safari op de Chobe-rivier om alle dieren op de rivieroevers te zien. Nijlpaarden, olifanten, zebra's, krokodillen, buffels zijn allemaal daar, en als je geluk hebt, zie je misschien zelfs wat leeuwen. Botswana heeft al het wildleven waar Kenia en Tanzania om bekend staan, maar tegen een veel lagere prijs. Voor een echte avontuur, overweeg een van onze kampeertochten om dicht bij de natuur te komen, en voor iets wat iets minder gewoon is, raden we aan de uitgestrekte Makgadikgadi Zoutpannen te bezoeken - als je ze bij elkaar optelt, vormen ze de grootste zoutpannen ter wereld. Tijdens het regenseizoen veranderen ze in een oase die allerlei leven aantrekt, en in het droge seizoen zijn ze buitenaards mooi.

Botswana is het beste voor: unieke wildlife en camping avonturen in the middle of nowhere.

 

 

Tanzania: Serengeti en verder

Tanzania herbergt enkele van Afrika's meest beroemde wildparken - het land heeft om een reden een geweldige safari-reputatie! De Serengeti is vrij bekend vanwege de Grote Migratie, waarbij miljoenen gnoes en zebra's zich verplaatsen op zoek naar vers gras. De Ngorongoro Krater (de grootste intacte caldera ter wereld) is een toevluchtsoord voor wildleven, aangezien het gemakkelijk is om alle verschillende dieren te spotten wanneer ze langskomen voor een slokje water. Grote tip van ons: terwijl de beroemde nationale parken zoals de Serengeti behoorlijk duur zijn, wordt het goedkoper naarmate je verder naar het zuiden reist. Een van onze favorieten is Mikumi National Park, dat veel, veel goedkoper is, en de nabijheid van Dar es Salaam maakt het perfect voor combinatiereizen met Zanzibar. Als je op zoek bent naar een uitdaging, is er niets spannender dan het beklimmen van Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Mis ook een bezoek aan het Masai Mara Reserve niet om de Masai-bevolking te ontmoeten en meer te leren over hun tradities - het reservaat heeft ook een vrij grote concentratie van grote katten zoals leeuwen en cheeta's. Het geweldige aan Tanzania is dat je na al het wandelen en safariën kunt ontspannen op de prachtige stranden van Zanzibar of een duikcursus kunt volgen bij een van de geweldige duikscholen hier.

Tanzania is het beste voor: luxe safari's, het beklimmen van de Kilimanjaro & het paradijselijke Zanzibar.

 

 

Oeganda: Gorilla ontmoetingen en meer

Oeganda biedt unieke wildlevenservaringen die je nergens anders zult vinden. Trekking door het Bwindi Impenetrable Forest om berggorilla's in hun natuurlijke habitat te zien, is een avontuur van je leven dat je voor altijd bijblijft. De beschikbaarheid hiervoor is extreem beperkt, aangezien Oeganda (terecht!) uiterst beschermend is over hun natuurlijke parels. Queen Elizabeth National Park is een ander hoogtepunt, waar je, als je geluk hebt, boomklimmende leeuwen kunt spotten en boot safari's kunt maken op het Kazinga Channel tussen de nijlpaarden en krokodillen. Voor de liefhebbers van wandelen wordt de Rwenzori Mountains of the Moon trek beschouwd als een van de, zo niet de beste trektochten die Afrika te bieden heeft. Uitdagend maar absoluut prachtig, door het hoogste bergmassief van het hele continent, zonder de drukte die je tijdens het droogseizoen op Kilimanjaro zult vinden. Oeganda is een enorm onderschatte bestemming, met veel natuurlijke schoonheid om je te bieden!

Oeganda is het beste voor: Prachtige wouden en natuurlijk: berg gorillas!

 

 

Kenia: Klassieke safari en kustlijnen

Kenia en Tanzania hebben veel gemeen. Beide zijn synoniem voor klassieke safari-ervaringen en prachtige landschappen. De Maasai Mara is een van Afrika's topbestemmingen voor wildleven, beroemd om de Grote Migratie en de hoeveelheid grote katten die hier leven. We raden ook Amboseli National Park sterk aan voor indrukwekkende uitzichten op de Kilimanjaro en grote kuddes olifanten. Als je zelf Kilimanjaro wilt beklimmen, kan dat ook geregeld worden – het is een ware unieke ervaring en door de ligging een geweldige combinatie met Kenia. Buiten safari’s biedt Kenia levendige culturele ervaringen, van de Maasai-dorpen tot de bruisende markten van Nairobi. Vergeet ook de prachtige kustlijn langs de Indische Oceaan niet, waar je kunt ontspannen op de witte zandstranden van Diani of de historische havenstad Mombasa kunt verkennen.

Kenia is het beste voor: klassieke safari's en om meer over de Maasai cultuur te weten te komen.

 

 

Mozambique: prachtige stranden en marine leven

Aan de grens van zowel Zuid- als Oost-Afrika vind je Mozambique, een echt paradijs voor strandliefhebbers en mariene enthousiastelingen. De kustlijn van het land langs de Indische Oceaan is bezaaid met adembenemende stranden, kristalhelder water en levendige koraalriffen. Het Bazaruto Archipel en het Quirimbas Archipel zijn must-visit plekken voor snorkelen en duiken, omdat de variëteit aan zeedieren indrukwekkend is, waaronder dolfijnen, walvissen en zelfs dugongs. Het Quirimbas Archipel is een beschermd biosfeerreservaat, voornamelijk vanwege de uitgestrekte mangrovebossen en prachtige koraalriffen die je hier zult vinden. In Mozambique is het ook mogelijk om deel te nemen aan vrijwilligerswerk voor mariene conservatie, waarbij je helpt met het onderzoeken van de walvishaai-populatie onder begeleiding van de wetenschappers van de projecten via scuba dives, ocean safari's en strandwandelingen. Voor een culturele ervaring, bezoek Ilha de Mozambique, een eiland vol historische architectuur dat een UNESCO Werelderfgoedlocatie is. Het eiland is via een brug met het vasteland verbonden, dus het is gemakkelijk bereikbaar. In Mozambique kun je ook op safari gaan. Twee plekken springen eruit. De eerste is Gorongosa National Park, dat de meeste grote Afrikaanse dieren herbergt, zoals nijlpaarden, leeuwen en olifanten. De tweede is Limpopo National Park, dat zich aan de grens met Zuid-Afrika bevindt, en aan die kant van de grens bekend staat als het beroemde Kruger National Park dat we hierboven hebben genoemd. Beide zijn uitstekende keuzes voor het spotten van wildleven.

Mozambique is het best geschikt voor: stranden, marine leven en duiken. Dit is een geweldige keuze als je je wilt inzetten voor mariene conservatie

 

 

Kies jouw bestemming

Bij het bepalen waar je naartoe wilt gaan, denk dan na over waar jij het meest naar uitkijkt. Ben je op zoek naar iconisch wildlife, prachtige landschappen of culturele ervaringen? Elk land biedt iets unieks, dus overweeg je interesses en reisstijl. Kijk ook naar de beste reistijden voor elke regio om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je reis haalt. Ten slotte, denk aan je budget en hoe gemakkelijk het is om je voort te bewegen. Met de juiste planning wordt je Afrikaanse avontuur onvergetelijk.

Neem contact met ons op!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?