{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Je geld slim uitgeven op reis tijdens jouw tussenjaar

Girl Using Her Cellphone

Tips om je tussenjaar in het buitenland te financieren

Droom je ervan om de Inca Trail naar Machu Picchu te wandelen, de nationale parken van Afrika te verkennen, of door Zuidoost-Azië te backpacken? Een tussenjaar kan een geweldige ervaring zijn, maar de kosten kunnen ontmoedigend lijken. Met zorgvuldige planning en budgettering kun je je droom tussenjaar werkelijkheid maken zonder je bankrekening te plunderen. Hier is een uitgebreide gids om je te helpen bij het budgetteren van elke stap van je reis.

Gap Year Planner Image For Side Widget

Aftellen naar je tussenjaar

We begrijpen het – hoewel het plannen van je volgende avontuurvoor enthousiasme kan zorgen, kan de administratie soms ook vermoeiend zijn. Daarom staan wij klaar om je te helpen het meeste uit je reis te halen met onze tussenjaarplanner.
Zo plan je jouw tussenjaar in het buitenland

Hoeveel Kost een Tussenjaar Gemiddeld?


De kosten van een tussenjaar kunnen sterk variëren op basis van verschillende factoren, zoals je bestemming, de duur van je reis, je accommodatiekeuze, activiteiten en persoonlijke uitgaven. Reizen in Zuidoost-Azië of Midden-Amerika kan bijvoorbeeld veel betaalbaarder zijn dan in Canada of Australië.


Werken in het buitenland kan helpen om de kosten te dekken, terwijl vrijwilligerswerk een zeer betaalbare manier kan zijn om accommodatie, maaltijden, lokale activiteiten en werkervaring in één pakket te combineren.


Gemiddeld kan een tussenjaar tussen de €4.000 en €16.000 of meer kosten, afhankelijk van je reisstijl en voorkeuren. Bekijk onze voorgestelde reisroutes om een idee te krijgen van wat mogelijk is binnen jouw budget.


Laat je niet afschrikken door deze cijfers! Met een goed doordacht budget kun je manieren vinden om te besparen en je tussenjaar betaalbaar te maken.

 

Begin op tijd met het maken van een financieel plan voor je tussenjaar

Bepaal eerst wat voor soort tussenjaar je wilt. Heb je liever een gestructureerd programma met ondersteuning, of wil je de vrijheid om zelf je avonturen te plannen? Elke optie heeft zijn voor- en nadelen, vooral als het gaat om kosten.

 

Werk en Reis Tussenjaar - Laag Budget

Als je geld wilt besparen, overweeg dan een betaalde baan in het buitenland te zoeken. Hoewel je nog steeds vooraf kosten hebt zoals vluchten, huisvesting en verzekeringen, kan geld verdienen tijdens je reis je uitgaven aanzienlijk verminderen. Werkvakantieprogramma's in landen zoals Australië, Nieuw-Zeeland en Canada kunnen je helpen bij het vinden van banen en het aanvragen van visa.

 

Gestructureerd Tussenjaar - Hoog Budget

Als werken niet in je tussenjaarplannen past, kun je nog steeds deelnemen aan gestructureerde programma's gericht op vrijwilligerswerk, taallessen of culturele onderdompeling. Deze programma's kunnen prijzig zijn, maar bieden waardevolle ondersteuning en ervaringen. Zo zou je bijvoorbeeld een paar maanden in Latijns-Amerika Spaans kunnen leren tegen een wekelijks tarief, of avonturen beleven in Australië tegen een vast bedrag.

 

Onafhankelijk Reizen Tussenjaar - Laag Budget

Zelfstandig reizen geeft je de meeste flexibiliteit, maar vereist zorgvuldige budgettering. Kosten zijn afhankelijk van je reisstijl en bestemmingen. Sommige reizigers redden het met €20 per dag, terwijl anderen meer dan €100 uitgeven. Zorg ervoor dat je genoeg hebt gespaard om al je uitgaven te dekken, inclusief reizen, eten, huisvesting en activiteiten.

 

Combinatie van Werk, Gestructureerd en Onafhankelijk Reizen Tussenjaar - Middel Budget

Een andere optie is om alles te combineren. Met een werkvakantievisum voor 12 maanden in Australië zou je bijvoorbeeld kunnen beginnen met een groepsreis om een deel van het land te zien en nieuwe mensen te ontmoeten, vervolgens een paar maanden werken om geld te verdienen en daarna de rest van het jaar zelfstandig reizen zodra je meer zelfvertrouwen en bekendheid met het land hebt.

Dit geeft je het beste van beide werelden en betekent dat je geld kunt besparen om je reis te bekostigen, terwijl je nog steeds kunt profiteren van georganiseerde reizen via een reisexpert zoals KILROY.

thailand-palmtrees-couple

Avonturen naar meer dan 60 bestemmingen

Het kiezen van waar je naartoe wilt tijdens je tussenjaar is het leuke deel! En ongeacht je budget, wij hebben reizen naar budgetvriendelijke regio's zoals Zuidoost-Azië, maar ook avonturen in duurdere plekken zoals Patagonië en Europa.
Bekijk al onze bestemmingen

Kies je bestemmingen

Als je eenmaal hebt besloten wat voor soort tussenjaar je wilt, denk dan na over waar je naartoe wilt gaan. Wees realistisch over je budget. Bijvoorbeeld, €3.000 gaat veel langer mee in Zuidoost-Azië dan in Australië of Nieuw-Zeeland. Houd rekening met de kosten van levensonderhoud, wisselkoersen en eventuele extra kosten zoals visa en vaccinaties.

Plan je reistijd

Reiskosten kunnen sterk variëren afhankelijk van wanneer je reist. Reizen buiten het hoogseizoen kan je geld besparen op accommodatie, eten en activiteiten. Onderzoek de beste tijden om je gekozen bestemmingen te bezoeken om je budget optimaal te benutten.

Bepaal de duur

Een tussenjaar hoeft geen volledig jaar te duren. Het kan korter of langer zijn, afhankelijk van je budget en plannen. Goedkopere bestemmingen maken het mogelijk om je geld verder te laten reiken, terwijl duurdere plaatsen wellicht een korter verblijf vereisen.

Kosten vóór de reis

Voordat je aan je tussenjaar begint, moet je rekening houden met verschillende uitgaven vooraf. Hier is een overzicht van kosten die je kunt bijhouden in een spreadsheet:

  • Paspoort: €83.87 voor Nederlanders

  • Visa: Kosten variëren per land en type visum.

  • Vaccinaties: Controleer de website van de GGD voor de vereisten.

  • Reisverzekering: Kosten zijn afhankelijk van de duur van je reis - vraag ons om een offerte!

  • Backpack: €50-€150 voor een goede rugzak.

  • Daypack: Kleinere rugzak voor sightseeing en korte trips.

  • Reisschoenen: €50-€150 voor goede wandelschoenen.

  • Reisadapters/Opladers: Zorg dat je de juiste hebt voor je bestemming(en).

  • Internationaal telefoonplan: Kosten verschillen per provider.

  • Camera: €200- hoe duur je het zelf wil maken, afhankelijk van het type. Of gebruik je telefoon om kosten te besparen.

  • Geldgordel: Rond €10 voor het veilig opbergen van belangrijke documenten en geld.

  • Reishanddoek: €10-€30 voor een compacte, sneldrogende handdoek.

  • Reistoiletartikelen: Kosten variëren, afhankelijk van wat je nodig hebt. Vergeet zonnebrandcrème niet!

  • Waterdichte kleding: Investeer in een goede jas en broek.

  • Extra accessoires: Hangslot voor hostelkluizen, zaklamp/hoofdlamp, zakmes, enz.

    Dit overzicht helpt je de uitgaven in kaart te brengen en zorgt ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat!

Geld besparen voor je tussenjaar

Hier zijn een paar tips om geld te sparen voordat je op reis gaat:

  • Werk meer uren: Vraag om extra diensten of zoek een tweede baan.
  • Stel een weekbudget in: Houd je strikt aan een budget voor dagelijkse uitgaven.
  • Beperk verleidingen: Verminder uitgaven aan niet-essentiële dingen zoals koffie of alcohol.
  • Verhuis terug naar huis: Bespaar op huur door bij familie te wonen.
  • Gebruik het openbaar vervoer: Loop, fiets, of gebruik het openbaar vervoer in plaats van de auto.
  • Vraag om donaties: Vraag om geld voor je tussenjaar in plaats van cadeaus met Kerst of voor je verjaardag.
  • Sport gratis: Gebruik gratis apps of buitenruimtes voor je workouts en zeg dat dure sportschoolabonnement op.
Image of a colourful staircase in a hostel in California - KILROY

Waar kun je op besparen tijdens je tussenjaar:

Je dagelijkse uitgaven hangen af van je reisstijl en activiteiten. Hier zijn een paar belangrijke categorieën om rekening mee te houden:

Maaltijden

Onderzoek de gemiddelde voedselkosten in je bestemmingen. Een maaltijd in Thailand kan bijvoorbeeld €2 kosten, terwijl dezelfde maaltijd in Australië €15 kan zijn. Plan je budget dienovereenkomstig.


Accommodatie

De opties variëren van couchsurfing en hostels tot Airbnbs en hotels. Prijzen verschillen per locatie, dus onderzoek de beste opties binnen je budget.


Vervoer

Houd rekening met de kosten van lokaal vervoer, zoals bussen, treinen en taxi's. Plan ook de reis tussen landen. Kiezen voor treinpassen zoals Interrail in Europa is een manier om meer te reizen voor minder. In Japan kun je ook een treinpas kopen als je van plan bent grotere afstanden af te leggen met de trein.


Tours en activiteiten

Budgetteer voor tours en activiteiten die je wilt doen. Sommige populaire activiteiten, zoals de Inca Trail in Peru, moeten maanden van tevoren worden geboekt om beschikbaarheid te garanderen. Groepstours zijn een goede optie als je met anderen wilt reizen en van tevoren wilt weten hoeveel de ervaring gaat kosten.

Image of a colourful bus on a road in Latin America - KILROY

10 handige tips om te besparen tijdens jouw tussenjaar

  1. Kies budgetvriendelijke landen: Ga voor bestemmingen met lagere kosten van levensonderhoud om je budget op te rekken.
  2. Vermijd te veel contant geld: Gebruik internationale of valutakaarten om je uitgaven te beheren.
  3. Gebruik een budget-app: Houd je uitgaven bij met apps zoals Spendee of NomadWallet. 
  4. Koop een lokale SIM-kaart: Bespaar op internationale telefoonkosten door lokale SIM-kaarten te gebruiken.
  5. Kook je eigen maaltijden: Bespaar geld door zelf te koken in plaats van uit eten te gaan.
  6. Maak gebruik van studenten- en jongerenkortingen: Profiteer van kortingen voor studenten en jonge reizigers. Wij kunnen je helpen met een ISIC (International Student Identity Card) of IYTC (International Youth Travel Card) als je niet meer studeert.
  7. Reis 's nachts: Bespaar op accommodatie door 's nachts te reizen met de bus of trein.
  8. Overweeg kamperen: Bespaar op hotelkosten door te kamperen of een camper te huren en vervoer en accommodatie te combineren!
  9. Boek vluchten vroeg: Zorg voor goedkopere vluchten door ruim van tevoren te boeken.
  10. Houd een buffer aan: Budgetteer wat extra voor onvoorziene kosten en diverse uitgaven.
alt

Plan je droomtussenjaar

Je kunt al bijna onderweg zijn in slechts drie eenvoudige stappen:

  1. Vul onze Travel Wish List in met je reisplannen (hoe vaag ze ook mogen zijn)
  2. Deel je lijst met onze reisspecialisten en wij doen suggesties voor de leukste ervaringen, de beste vluchten en handige tips om alles samen te brengen
  3. Laat ons weten wat je van ons voorstel vindt en we werken eraan totdat het precies goed is!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?