{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Roadtrip door The Great American West

Coloured And Layered Rock Formations In Badlands National Park In South Dakota USA

Roadtrip door Cowboy Country in de VS

Proef van The Great American West tijdens deze geweldige roadtrip! Onze route neemt je mee vanaf de bruisende stad Minneapolis door De ruige Badlands van North Dakota, de iconische Black Hills van South Dakota, Wyoming's legendarische Yellowstone en Grand Teton, en Idaho's bossen en watervallen, helemaal naar de coole Salt Lake City. Onderweg ontdek je adembenemende nationale parken, duik je in de lokale cultuur en ontdek je allerlei coole spotjes buiten de gebaande paden. Stap in voor de rit!

Great American West Itin Car Prices Matrix KILROY2
Fantastische aanbiedingen op huurauto's in The Great American West
Check onze exclusieve aanbiedingen op huurauto's speciaal voor jonge bestuurders onder 25 in de Verenigde Staten. We snappen het — een auto huren onder de 25 kan tricky zijn, met de strenge eisen en extra kosten die snel kunnen oplopen. Maar met ons ben je gedekt. Onze speciale aanbiedingen omvatten alles, van het tarief voor minderjarigen tot de verplichte verzekering, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bovendien kun je kiezen voor het Youth Premium pakket, waarmee je extra's krijgt zoals vier extra bestuurders, jeugdsupplementen en zelfs een gratis brandstoftank. Al bij al is het perfect voor een roadtrip door The Great American West. Lees meer over autoverhuur en neem contact met ons op via onderstaande link!
Autoverhuur
road-trip-sunset-motor-home
Dat ultieme gevoel van vrijheid
Roadtrippen in de VS is de beste manier om de diverse landschappen en culturen van het land te ervaren. Of je nu langs kustsnelwegen rijdt, door bergpassen slingert of over uitgestrekte vlaktes scheert, elk deel van de weg heeft iets unieks te bieden. We weten dat het cliché is, maar roadtrippen door de VS draait evenveel om de reis als de bestemming. Iedere staat heeft zijn eigen vibe, en de vrijheid van de open weg is de perfecte manier om alles uit je reis te halen!
Ontdek hier meer van onze VS roadtrips
Reisroute door het Grote Amerikaanse Westen van Minneapolis naar Salt Lake City

Start: Minneapolis, Minnesota

Je avontuur start in Minneapolis, een stad die evenveel om chille vibes draait als om coole spotjes verkennen. Of je nu van kunst, natuur of gewoon rondhangen houdt, in deze stad ben je aan het juiste adres.

Must-See & Do:

  • Minnehaha Falls: Stel je een 16 meter hoge waterval voor in het midden van de stad. Hike over de paden, neem een paar foto's of ontspan gewoon bij het water. Het is de perfecte plek om je reis te starten.
  • Walker Art Center & Minneapolis Sculpture Garden: Deze spot is perfect om je creatieve geest te voeden. Neem een kijkje in de hedendaagse kunstexposities en mis het iconische "Spoonbridge and Cherry"-sculptuur niet - het is goud voor op Instagram.
  • Mall of America: Je hebt er waarschijnlijk al van gehoord, en het is de hype volledig waard. Er is een themapark, een aquarium en meer eetgelegenheden dan je nodig hebt. Zelfs als winkelen niet je ding is, is deze plek zeker een bezoekje waard.
  • First Avenue: Hou je van livemuziek? Dit is de plek waar Prince bekend werd. Woon een show bij of dompel jezelf onder in de geschiedenis.


Snelle hap:

Matt’s Bar: Neem een Jucy Lucy, een hamburger met gesmolten kaas in de burger zelf. Het is een klassieker in Minneapolis en zet de toon voor al het geweldige eten dat je tijdens je reis zult vinden.

 

Minneapolis naar North Dakota

De rit naar North Dakota is rond de 4-5 uur, maar er zijn onderweg geweldige plekken om even te stoppen, zoals Fergus Falls. Je eerste stop in North Dakota is in Fargo. North Dakota's grootste stad is geen belangrijke toeristische hotspot, maar volgens ons zeker een bezoekje waard - stop hier op zijn minst voor lunch of een drankje. In Fargo vind je North Dakota's eerste ciderbar en Scandinavisch geïnspireerde restaurants.

Drukke snelwegen naar Minneapolis, met de skyline van de stad tegen een felblauwe lucht

North Dakota

Je bent North Dakota binnengereden en nu wordt het avontuur nog beter. Deze staat heeft allerlei weidse landschappen en unieke plekjes die je nergens ander vindt.

Bonanzaville Historical Village, West Fargo: Stap in een tijdsmachine in Bonanzaville, waar je kunt ontdekken hoe het leven in de jaren 1800 eruitzag. Deze plek staat vol met meer dan 40 gebouwen die elk een ander stukje laten zien van het pioniersleven. Het is als een geschiedenisboek dat op een leuke manier tot leven komt.

Theodore Roosevelt National Park: Het #1 nationale park in North Dakota. Stel je voor: wilde bizons die vrij rondlopen, kleurrijke ravijnen en wijd open hemels. Dat vind je allemaal in het Theodore Roosevelt National Park. Wandel door de Painted Canyon, rijd langs de schilderachtige lus en als je geluk hebt spot je misschien wel wilde paarden. Dit zijn de North Dakota Badlands op hun best.

Little Missouri State Park: Als je op zoek bent naar een minder toeristische spot met veel natuur en hiken (maar laat ons eerlijk zijn, North Dakota is al behoorlijk afgelegen), dan is Little Missouri State Park de place to be. Het park heeft kilometers aan wandelpaden door ruig terrein. Of je nu gaat wandelen of paardrijden, het uitzicht op de Badlands is hier fantastisch.

Extra Stop - Medora: Dit kleine dorpje voelt als wandelen in het Wilde Westen. Als je hier bent in de zomer, moet je de Medora Musical gezien hebben — een buitenluchtshow die een mix is van countrymuziek en cowboycultuur. Medora is ook de enige plaats waar je hooivork steakfondue kunt proberen — en ja, dat is exact als hoe het klinkt...

Rivier in Theodore Roosevelt National Park tijdens zonsondergang

South Dakota

Welkom in South Dakota, waar je enkele van de meest iconische landschappen van de VS zult zien.

Chamberlain: Deze stad ligt vlak langs de Missouri River en biedt een aantal van de beste uitzichten die je tijdens deze reis zult zien. Bezoek het Akta Lakota Museum & Cultural Center om de Lakota cultuur en geschiedenis beter te begrijpen. Bij deze stop draait het allemaal om contact maken met de plaatselijke cultuur en genieten van het landschap. 

Badlands National Park: Bereid je voor op een bezoek aan de Badlands. Het is een uniek nationaal park, met ruige kliffen, torenspitsen en een landschap dat meer weg heeft van Mars dan van de aarde. Rijd de schilderachtige lus, wandel de Notch Trail als je daar zin in hebt en houd je ogen open voor dikhoornschapen en fossielenvelden.

Black Hills National Forest (Mt. Rushmore): Je mag Mt. Rushmore niet missen, maar neem niet alleen een foto en ontdek het verder! Het monument maakt deel uit van het Black Hills National Forest, waar nog veel meer te zien en te doen is. Bezoek het Crazy Horse Memorial, ga wandelen of verken het oude mijnstadje Deadwood (bekend van de gelijknamige HBO-serie), dat boordevol geschiedenis zit en waarschijnlijk één van de beste ''Old West''-stadjes in de VS is.

Ruige pieken van de badlands tegen een grijze lucht

Wyoming

Wyoming is waar het wild is — letterlijk. Maak je klaar voor enkele van de meest epische nationale parken van het hele land.

Devils Tower: Deze gigantische rotsformatie komt regelrecht uit een sciencefictionfilm. Wandel rond de basis en je zult zien waarom het al eeuwenlang een heilige plek is voor indianenstammen. Het uitzicht is geweldig en de verhalen erachter zijn nog beter. Na een bezoek aan Devils Tower raden we je aan om zeker in Sheridan te stoppen voor een diner en een goede nachtrust; het is een modern westernstadje met veel leuke pubs en restaurants.

Yellowstone National Park: Yellowstone is één van de beroemdste nationale parken van de VS en is de hype volledig waard. Je hebt er geisers (zoals Old Faithful), regenboogkleurige warmwaterbronnen en overal wilde dieren. Breng hier een paar dagen door om alles in je op te nemen, want er is veel te veel om in één dag te zien.

Grand Teton National Park: De Tetons zijn adembenemend mooi. Deze ruige pieken lijken zo uit een ansichtkaart te komen. Of je nu gaat wandelen, peddelen op Jenny Lake of gewoon chillen met een biertje en uitzicht, deze plek is geweldig om een paar extra dagen door te brengen.

Houten schuren van een boerderij in droog grasland, met de toppen van het Grand Teton National Park op de achtergrond

Idaho

Vanaf Grand Teton is het maar een klein stukje rijden over de staatsgrens naar Idaho. Deze staat zal je misschien verrassen met hoeveel leuke dingen hij te bieden heeft. We raden je aan om in ieder geval even langs de volgende plekken te gaan.

Twin Falls: Shoshone Falls is een must-see. Ze noemen het niet voor niets de “Niagara van het Westen”. Het is groter dan de Niagara Falls en net zo adembenemend. De Snake River Canyon is ook vlakbij, waar Evel Knievel probeerde (en faalde) om met een raketmotor over het ravijn te springen. Het is een geweldige plek voor panoramische uitzichten en avontuur. Voor wat meer rust ga je naar Blue Heart Springs, waar je kunt paddleboarden of zwemmen in een verfrissende en adembenemende wateroase.

Craters of the Moon: Deze plek is geweldig. Stel je voor dat je door een landschap loopt dat eruitziet alsof het op een andere planeet thuishoort. Craters of the Moon is een enorm lavaveld met vreemde rotsformaties en grotten die je kunt verkennen. Het is zo'n plek die je nog lang na je vertrek bijblijft, want er is gewoon geen plek zoals deze.

Idaho Falls: Tijd voor een duik in de cultuur van Idaho in het Idaho Potato Museum in Blackfoot. Ja, een heel museum gewijd aan aardappelen. Het is bijzonder en leuk, en je leert er meer over aardappels dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Ontspan daarna bij de Snake River in Idaho Falls en bekijk de Japanese Friendship Garden.

 

Extra stop:

Sun Valley: Zelfs als je niet de pistes op gaat, is Sun Valley een coole plek om te bezoeken. In de zomer kun je er wandelen, mountainbiken en genieten van prachtige berguitzichten. 

Foto van een van de Maankraters in Idaho vanaf onder

Rit naar Salt Lake City

Je bent nu op de goede weg naar Utah met een aantal mooie stops onderweg. Afhankelijk van waar in Idaho je besluit te eindigen, rijd je vanuit het noorden of het westen naar Salt Lake City. In beide gevallen rijd je langs het enorme zoutmeer waaraan de stad haar naam dankt — je mag het echt niet missen!

Interesting Stops:

  • Bear Lake: Het turquoise water van dit enorme meer zal je doen duizelen. Het is een geweldige plek om te zwemmen, paddleboarden of gewoon chillen op het strand. De rit rond het meer is ook prachtig.
  • Antelope Island State Park: Dit eiland in het Great Salt Lake is net een minisafari. Je ziet er bizons, antilopen en misschien zelfs een coyote of twee. Het uitzicht op het meer is surrealistisch, vooral bij zonsondergang.

 

Salt Lake City, Utah

Je bent er geraakt! Salt Lake City is een mix van stadse gezelligheid en outdooravonturen, waardoor het de perfecte afsluiter van je roadtrip is.

Must-See & Do:

  • Temple Square: Zelfs als je geen grote fan bent van geschiedenis of religie, is de architectuur hier van een andere wereld. Dwaal rond, ga kijken naar de tuinen of doe een gratis rondleiding om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad.
  • Great Salt Lake: Je kan Salt Lake City niet verlaten zonder zijn naamgenoot te bezoeken. Drijf in het zoute water of neem het surrealistische landschap in je op — het is helemaal uniek!
  • Big Cottonwood Canyon: Deze plek is een speeltuin voor outdoorliefhebbers. Of je nu houdt van wandelen, rotsklimmen of gewoon van langs schilderachtige routes rijden, Big Cottonwood Canyon maakt het waar.
  • The Living Room Trail: Deze wandeling is niet voor niets zo populair; het uitzicht vanaf de top is ongelooflijk. De rotsachtige “banken” op de top maken het een perfecte plek om te chillen en het uitzicht op de stad beneden in je op te nemen.

 

Extra Stop:

Park City: Park City, op maar een klein stukje rijden van Salt Lake City, is de plaats waar het Sundance Film Festival plaatsvindt. Zelfs als het geen festivaltijd is, is het een bezoek waard voor de coole winkels, cafés en uitzichten op de bergen. In de winter is het een geweldige bestemming voor wintersport.

Church and community building in Salt Lake City, with the Wasatch Mountain Range in the background

Reissamenvatting 

Totale afstand: ~3200 km
Benodigde tijd: 16-21 dagen, afhankelijk van hoeveel je wilt ontdekken per stop
Beste tijd om te gaan: Late lente tot vroege herfst, als het mooi weer is en alles open is

Deze roadtrip draait om grootse landschappen, geweldige nationale parken en het echte wildwestgevoel. Wil je zelf de beroemde wegen van deze route rijden? Wij kunnen je daarbij helpen, of je aan een ander roadtripavontuur in Noord-Amerika koppelen.

Mail ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?