{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Top 10 bezienswaardigheden in Seoul die jij wil zien!

south-korea-seoul-friends-walking-covered-in-lights

Ben jij benieuwd wat je kan doen in Seoul? Wij zetten de leukste bezienswaardigheden en activiteiten op een rij

Gelegen in het noordwesten van Zuid-Korea ligt Seoul. Seoul is een stad met een rijke geschiedenis. Het contrast tussen modern en traditioneel is goed zichtbaar in de stad. Met zijn 25 districten, ofwel gu's behoort Seoul tot één van de grootste steden ter wereld. Hieronder staan 10 bijzondere plekken die jij niet wil missen bij een bezoek aan deze geweldige stad. Oja, de lijst is op willekeurige volgorde neergezet en we kunnen je alvast verklappen dat je écht alles wilt zien en wilt meemaken!

seoul-south-korea-bukchon-hanok-village-traveller-cover
Wil jij meer van Zuid-Korea zien?
Ben je van plan om naast een bezoek aan Seoul nog meer van Zuid- Korea te ontdekken? Met onze 13-daagse groepsreis door Zuid- Korea, ontdek jij alle hoogtepunten van het land. De rondreis start in Seoul en gaat vervolgens langs Jeonju, Gyeongju, Buscan en Jeju eiland. Deze groepsreis is de perfecte combinatie tussen cultuur, natuur en het stadsleven. Samen met mede backpackers die dezelfde interesses hebben, zul je het beste van Zuid-Korea ontdekken!
Bekijk onze reisroute door Zuid-Korea

1. Bewonder het prachtige Gyeongbokgung paleis

Om een groot deel van de cultuur en geschiedenis van Seoul te ontdekken, mag een bezoek aan het Gyeongbokgung Paleis niet ontbreken. Dit prachtige paleis, gelegen in het hart van Seoul, is een van de meest prachtige paleizen van Korea. Het paleis is gebouwd op een terrein van 400.000 vierkante meter. Er is dus super veel te zien, waardoor je er gemakkelijk een halve tot een hele dag kunt doorbrengen. Het Gyeongbokgung Paleis is gebouwd in 1395 en is onder andere beschadigd tijdens de Japanse bezetting die van 1910-1945 was. In de jaren '90 werd het paleis gerestaureerd naar het paleis hoe we hem vandaag de dag kennen.

south-korea-seoul-girls-traditional-dresses-chatting-cover

2. Dwaal door de iconische Hanok Villages

De Hanok villages zijn wijken die bekend staan om hun unieke en prachtige architectuur. De hanok-huizen kun je herkennen aan de gebogen daken. De huizen zijn gebouwd van natuurlijke en duurzame materialen. Deze dorpen zijn gelegen tussen wolkenkrabbers, wat een fascinerend contrast creëert tussen traditionele en moderne architectuur. Een voorbeeld van deze wijken is Bukchon hanok village. Dwaal door de smalle straatjes van deze wijk en bewonder hier zo'n 900 Hanok-huizen.

Boot die vaart in Bai Tu Long Bay tijdens de zonsondergang

3. Beleef de uitgaansleven in Hongdae

Hongdae is een van de meest levendige wijken van Seoul, bekend om zijn bruisende uitgaansleven en jongerencultuur. Gelegen rondom de Hongik University, trekt deze wijk een diverse menigte van studenten en toeristen aan. De straten van Hongdae zijn gevuld met trendy bars, clubs en live muziekoptredens, waardoor er altijd iets te beleven valt. Er hangt een gezellige sfeer met veel mogelijkheden om nieuwe mensen te ontmoeten en vrienden te maken. Of je nu wilt dansen tot in de vroege uurtjes of gewoon wilt genieten van een drankje met je (nieuwe) vrienden, Hongdae biedt een gezellige ervaring die je niet wilt missen tijdens je verblijf in Seoul.

Ong Corp Bridge, de langste brug in Vietnam, die vlakbij Quy Nhon ligt

4. Bewandel de Namsan mountain

De Namsan-berg in Seoul is een iconische locatie die zowel een prachtige natuurlijke omgeving als culturele waarde biedt. Met een hoogte van 262 meter is het een populaire bezienswaardigheid voor zowel locals als toeristen die willen ontsnappen aan de drukte van de stad. Het park rondom de berg heeft een schitterende natuur waar je goed kunt wandelen. Het biedt verschillende paden die naar de top leiden, variërend in moeilijkheidsgraad. Terwijl je omhoog wandelt, geniet je van een mooi uitzicht over de stad en het omliggende landschap. In de herfst ontstaat er een schilderachtig effect, wanneer alle bladeren in verschillende veranderen.

5. Probeer streetfood op de Gwangjang market

Ben je klaar om iets lekkers te proeven? Dan is streetfood proberen op de Gwangjang Market een aanrader tijdens je bezoek aan Seoul. Deze markt is een van de oudste en grootste in de stad, met talloze kraampjes en eetstalletjes die authentieke Koreaanse gerechten aanbieden. Zodra je de markt opkomt, ruik je de heerlijke geuren van vers bereid eten. Een populair gerecht onder backpackers is fried chicken, maar het is ook zeker de moeite waard om andere gerechten te proberen. Voorbeelden hiervan zijn bindaetteok (knapperige mungbonenpannenkoeken met een pittige saus) en mandu (Koreaanse dumplings met vlees en groenten). Vergeet ook niet om yukgaejang te proberen (pittige rundvleessoep). De drukte van de kraampjes zorgt voor een gezellige sfeer, ideaal om met vrienden rond te hangen en nieuwe smaken te ontdekken. Gwangjang Market is niet alleen een plek om te eten, maar ook om de lokale cultuur te ervaren, met traditionele ingrediënten zoals kimchi en rijstpapier. Het is een leuke en sfeervolle manier om de eettradities van Korea te ontdekken terwijl je geniet van streetfood.

Seoul Gwangjang Market 5

6. Wandel door het Seoul forest

Als je even iets anders dan gebouwen wilt zien, is een bezoek aan Seoul Forest een uitstekende keuze. Dit uitgestrekte park, gelegen in het hart van Seoul, biedt een rustige omgeving met prachtige wandelpaden, groene grasvelden en mooie meren. Perfect om een dagje te ontspannen! In het voorjaar is Seoul Forest bijzonder mooi, vooral wanneer de kersenbloesems in volle bloei staan. De zachte, roze bloesems trekken veel bezoekers die deze komen bewonderen. Het park is perfect voor picknicks, er zijn veel open plekken waar je lekker in de zon kunt zitten, maar er is ook genoeg schaduw om in te ontspannen.

7. Ontspan bij een (hair)spa

Heb je wel even genoeg gezien van de drukke stad en ben je toe aan ontspanning? Dan is een hair spa in Seoul de perfecte keuze. Deze wellnessbehandelingen richten zich op het verbeteren van je haar en hoofdhuid en bieden een fijne manier om te ontspannen. Zuid-Koreanen hechten veel waarde aan zelfzorg, wat zich uit in de hoge kwaliteit van de hair spa-ervaring. Tijdens een sessie kun je genieten van luxe shampoo- en verzorgingsbehandelingen, hoofdmassages en voedende haarmaskers. Alle producten zijn ontworpen om je haar weer glans en leven te geven. In Seoul vind je hair spa's op bijna elke hoek van de straat, waardoor het gemakkelijk is om jezelf te verwennen. Een bezoek aan een hair spa is een ontspannen en heerlijke manier om weer fris verder te gaan met het ontdekken van de stad.

8. Ga los tijdens een K-pop class

Een K-pop dansles volgen in Seoul is een unieke en super leuke ervaring die je niet wilt missen! K-pop, de energieke muzieksensatie uit Zuid-Korea, is overal op straat te zien, vooral in wijken zoals Hongdae en Gangnam waar jongeren de nieuwste dansmoves oefenen. In Seoul kun je zelf deel uitmaken van deze bruisende cultuur door een dansles te volgen. En nee, hierbij maakt je dansniveau niet uit. Onder begeleiding van professionele instructeurs leer je de iconische moves van populaire bands zoals BTS en BLACKPINK. De lessen bieden niet alleen een geweldige workout, maar ook de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en de Koreaanse popcultuur op een andere manier te ervaren. De fijne en energieke sfeer in de studio's en de mogelijkheid om je dansprestaties op video vast te leggen maken het extra bijzonder. Wil je deze ervaring niet missen? Bij onze groepsreis door Zuid-Korea is een K-pop les inbegrepen!

Seoul Kpop 3

9. Ga de hoogte in met de N Seoul Tower

N Seoul Tower, ook wel Namsan Tower genoemd, is een iconisch symbool van Seoul dat een panoramisch uitzicht over de stad biedt. Gelegen op de top van Namsan Mountain, staat de toren op ongeveer 236 meter hoogte en is een populaire toeristische attractie. Bezoekers kunnen de toren bereiken via een kabelbaan of een wandeling, wat al een avontuur op zich is. Bovenin geniet je van een panoramisch uitzicht. Bij helder weer kun je zelfs tot 50 kilometer zien. Zodra het avond is, wordt de toren prachtig verlicht. Een romantische traditie is het hangen van "liefdessloten" door stellen, die hun liefde symbolisch vastleggen. Binnenin de Seoul Tower vind je ook restaurants en cafés waar je kunt ontspannen met een maaltijd of drankje terwijl je uitkijkt over de stad. Het uitzicht en de beleving van de N Seoul Tower zorgen voor een onvergetelijke ervaring!

10. Chill langs de Cheonggyecheon

Cheonggyecheon is een unieke plek in de drukke hoofdstad van Zuid-Korea. Deze vernieuwde waterweg in Seoul stroomt 11 kilometer door het centrum van de stad. Voordat het in 2003 werd hersteld, was het een verwaarloosde stroom, maar nu is het een levendig stadspark met groene ruimtes, wandelpaden en kunstinstallaties. Het is een perfecte plek om te ontspannen na een drukke dag of om te genieten van een picknick aan het water. In de zomer kun je heerlijk wandelen en genieten van de verschillende vogels die het water bezoeken. Cheonggyecheon organiseert ook regelmatig leuke evenementen, zoals lichtshows en kunsttentoonstellingen. ’s Avonds zorgen de verlichte bruggen en gebouwen voor een sfeervolle omgeving. Er is altijd iets te beleven, waardoor Cheonggyecheon een must-visit is in Seoul. Vergeet je camera niet, want je wilt zeker deze mooie momenten vastleggen!

Yeoul Shin 0Z5f9xrpefo Unsplash

Ben jij klaar voor jouw bezoek aan Seoul?

Ben jij na het lezen van deze top 10 bezienswaardigheden in seoul enthousiast geworden? Onze reisspecialisten helpen je graag verder met het boeken van jouw reis naar Zuid-Korea en beantwoorden graag jouw vragen.

Neem contact met ons op

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?