{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Verbazingwekkende reisalternatieven voor populaire bestemmingen

el-nido-palawan-philippines-boats-cover

Vermijd de drukte en bespaar geld met deze alternatieve bestemmingen waar je misschien niet eerder aan dacht.

Heb jij al ooit een van die grote bucketlist plaatsen bezocht, zoals Bali, Machu Picchu en Tokio, om als je een keer daar bent erachter te komen dat een miljard andere reizigers dezelfde plannen hadden als jij? Populaire reisbestemmingen kunnen behoorlijk druk worden, vooral tijdens het hoogseizoen. Als je liever wat rustiger aan doet en liever minder bekende bestemmingen verkent met net zoveel charme, dan is deze blogpost speciaal voor jou geschreven. Wij hebben voor jou tien alternatieven voor enkele van de populairste reisbestemmingen van dit jaar opgelijst.

Fiji Tokoriki Island Couple
Wat maakt het reizen naar minder bekende bestemmingen zó geweldig?
Reizen naar minder bekende bestemmingen draait allemaal om het creëren van authentieke en bijzondere reiservaringen zonder dat het een fortuin kost. Het gaat om alternatieve bestemmingen te vinden die vergelijkbare ervaringen bieden als beroemde plekken zoals Chiang Mai en New York, maar zonder de overweldigende drukte en hoge prijzen die daar vaak mee gepaard gaan. Wat reizen naar minder bekende bestemmingen geweldig maakt, is dat het je een authentiekere ervaring biedt. Je ontmoet de lokale bevolking, proeft traditionele gerechten en krijgt een glimps van het lokale leven, in plaats van alleen maar in de rij te staan voor de bekende bezienswaardigheden. Bovendien is het meestal vriendelijker voor je portemonnee, omdat je niet al je geld uitgeeft aan populaire toeristische attracties. Met reizen naar minder bekende bestemmingen krijg je het beste van twee werelden: onvergetelijke avonturen op plekken die iets minder bekend zijn en een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Alle bestemmingen die in deze blog worden vermeld, bieden even geweldige ervaringen met een vergelijkbare sfeer als hun meer populaire tegenhangers. Als je op zoek bent naar een slimme manier om te reizen en het meeste uit je reizen te halen, dan is reizen naar minder bekende bestemmingen de weg te gaan!

Indrukwekkend alternatief voor Machu Picchu: Choquequirao  

In plaats van je bij de menigte bij Machu Picchu te voegen, overweeg een bezoek aan Choquequirao, beter bekend als "Machu Picchu's zusterstad". Choquequirao biedt vergelijkbare adembenemende Inca-ruïnes, maar met een stuk minder toeristen. Gelegen in het Vilcabamba-gebergte is deze archeologische vindplaats bereikbaar via een uitdagende trektocht, die avonturiers beloont met prachtige uitzichten en een gevoel van echte ontdekkingsreis door de afgelegen ligging. De terrasvormige heuvels, eeuwenoude ruïnes en panoramische uitzichten op de omliggende bergen zijn precies wat je zou verwachten van Andes-Inca-ruïnes. Hoewel Machu Picchu misschien meer mensen trekt, biedt Choquequirao een intiemere en meer ‘off-the-beaten-path' ervaring. Met zijn archeologische waarde en prachtige natuurlijke omgeving is Choquequirao een uitstekend alternatief als je de mysteries van de oude Inca-beschaving in Peru wilt verkennen. 

Inca Ruins of Choquequirao high up in the mountains in Southern Peru

Hampi - het adembenemende alternatief voor Jaipur in India. 

In India is een van de toeristische hoogtepunten de spirituele stad Jaipur, het wordt ook wel eens de roze stad genoemd. Het is een stad vol tempels en andere geweldige architectuur, met de Hawa Mahal en het Amer Fort als indrukwekkende voorbeelden. Hoewel Jaipur zeker mooi is, is het ook erg druk. Zowel de lokale bevolking als veel toeristen vinden hun weg naar deze stad. Bezoek in de plaats Hampi, een UNESCO-werelderfgoed en een van de meest minder bekende historische bestemmingen in India. Gelegen aan de oevers van de Tungabhadra-rivier was Hampi ooit de hoofdstad van het Vijayanagara-rijk. De ruïnes van Hampi bestaan uit talrijke tempels, paleizen en monumenten verspreid over een surrealistisch landschap van reusachtige rotsblokken en bananenplantages. Er zijn verschillende iconische spirituele bezienswaardigheden, zoals de Virupaksha-tempel, de Vittala-tempel en de Lotus Mahal. Rond de Lotus Mahal zijn tal van gebouwen uit het Vijayanagara-rijk te zien, zoals de historische olifantenstallen en de wachttorens. Hampi biedt een vergelijkbare mix van geschiedenis, architectuur, natuurlijke schoonheid en biedt reizigers een uitzonderlijke culturele ervaring weg van de drukte. 

Lotus Mahal arches during sunset at the Hampi temple in India

Lombok is precies wat je zoekt in een goede vervanger voor Bali

Bali is absoluut het perfecte voorbeeld van een bestemming die zo populair is dat het soms té druk wordt. Met deze blog willen wij onze liefde voor Lombok verspreiden, want dit Indonesische eiland minstens zoveel te bieden! 

Lombok biedt een meer uniek alternatief voor Bali, met zowel prachtige landschappen als culturele ervaringen.Terwijl Bali bekend staat om zijn drukke toeristische centra, behoudt Lombok een meer ontspannen en ‘laidback’ vibe, waardoor het perfect is voor reizigers die op zoek zijn naar een rustiger toevluchtsoord. Het belangrijkste hoogtepunt zijn echter de stranden. Zandstranden zijn overal op het eiland te vinden, maar enkele van onze favoriete gebieden zijn de stranden rond Kuta, zoals het rustige Tanjung Aan-strand en Selong Belanak, waar je waterbuffels op het strand kan zien lopen. Andere merkwaardige plekken om te verkennen zijn het '' roze'' strand en de Gili-eilanden. Voor avontuur moet je in het noorden van het eiland zijn, raak verdwaald in het regenwoud, zwem in de vele watervallen of doe een trektocht naar de Senaru-krater. Waar het op Bali populair is om Mount Batur te beklimmen, heeft Lombok een even geweldige (of volgens ons zelfs betere!) beklimming naar Mount Rinjani, de op één na hoogste vulkaan in Indonesië. Er is een prachtig vulkanisch meer, en het uitzicht is onbeschrijfelijk. Mount Rinjani is soms niet beklimbaar vanwege seismische activiteit, maar de Senaru-krater is meestal wel bereikbaar en iets minder uitdagend. Kortom, Lombok heeft datzelfde paradijselijke gevoel als Bali. 

indonesia-lombok-mount-rinjani-crater-sunrise-cover

Taipei, het een verfrissend alternatief voor Tokio 

Taipei pronkt met levendige straatmarkten, heerlijk streetfood en een rijke culturele scene, met eendynamische mix van een hedendaagse flair, traditie en stedelijke charme die vergelijkbaar is met zijnJapanse tegenhanger, maakt dit het perfecte alternatief voor Tokio. Net als Tokio verbluft Taipei bezoekersmet zijn torenhoge wolkenkrabbers, neonverlichting, drukke straten en geavanceerde technologie, waardoorhet een sprankelende stad is die zeker indruk zal maken. De nachtmarkten van Taipei voelen vergelijkbaaraan als de levendige streetfood steegjes van Tokio en bieden een even breed scala aan lekkernijen en lokaledelicatessen die je smaakpapillen tevreden stellen zoals alleen Aziatisch eten dat kan. Ook de traditionelesfeer van Tokio vind je hier terug, met een groot aantal prachtige tempels zoals de Longshan-tempel en de Confuciustempel van Taipei, die vergelijkbaar zijn met de historische heiligdommen van Tokio. Met zijnultramodern transportsysteem, diverse culinaire landschap en levendige straatleven, legt Taipei de essentievan Tokio vast terwijl het zijn eigen unieke Taiwanese twist biedt, waardoor het de perfecte alternatievebestemming is als je op zoek bent naar een authentiek stedelijk avontuur. 

Skyline of the city of Taipei at night, filled with colourful lights

We zijn gek van Sydney, maar Perth is een verdomd goed alternatief 

Net als Sydney biedt Perth prachtige kustuitzichten en buitenavonturen, maar met een pak minder toeristen. Gelegen aan de prachtige westkust van Australië biedt Perth enkele zeer mooie stranden, waaronder het iconische Cottesloe Beach en Scarborough Beach, waar bezoekers kunnen genieten van zon, zee en strand.En voor surfers zijn de golven in kristalhelder water een waar paradijs. Net als Sydney is Perth een modernestad met een bruisende kunstscene, eetgelegenheden van wereldklasse en een levendig nachtleven. Wat Perth echter onderscheidt, is het ontspannen tempo van het leven en de gemakkelijke toegang tot de natuur. Zowel binnen de stad, waar je Kings Park kunt verkennen (wist je al dat dit een van de grootstestadsparken ter wereld is?), of een veerboot kunt nemen naar Rottnest Island om de schattige quokka's tespotten. Als je wilt, vind je ook heel wat avontuur niet ver van de stad (en we zijn er vrij zeker van dat je datwilt!) en is Perth een goede uitvalsbasis voor adembenemende landschappen van West-Australië, van de beroemde Outback tot de vele nationale parken verspreid langs de westkust van het land. Als wij ietsaanraden, dan is het wel Moore River National Park en het Walpole-Nornalup National Park, met wandelingen tussen de boomtoppen van wel 40 meter hoog. Er zijn nog veel meer parken om uit te kiezen, start je roadtrip vanuit Peth voor een werkelijk onvergetelijke en minder bekende Australische ervaring. 

Skyline of the city of Perth with the river Swan in the foreground

De tropische stranden van Costa Rica voor jezelf hebben? Ga dan naar Panama!  

Niet veel mensen staan stil bij de optie dat de stranden van Panama even paradijselijk zijn dan die van Costa Rica, met natuurlijke wonderen, eco-avonturen en culturele ervaringen moet Panama niet onderdoen ten opzichte van zijn noordelijke buur. Net als Costa Rica is Panama gezegend met weelderige regenwouden, prachtigste stranden en dieren zoals luiaards, papegaaien en zelfs jaguars, waardoor het een paradijs is voor natuurliefhebbers en buitensportavonturiers. We raden je echt aan om het regenwoud van Gamboa te verkennen, per boot of door een kajaktocht te maken. 

Een ding dat Panama heeft en Costa Rica niet, is een hypermoderne hoofdstad met een skyline die je misschien niet zou verwachten in dit deel van de wereld. De stad heeft zelfs een natuurreservaat, Parque Natural Metropolitano vind je op slechts 15 minuten afstand van het stadscentrum. Panama heeft ook veel cultureel erfgoed, met historische wijken zoals het Casco Viejo-district van Panama-Stad, je wordt omringd door koloniale architectuur, levendige markten en smaakvol eten, beïnvloed door Afrikaanse, inheemse en Spaanse tradities. Net als Costa Rica heeft Panama voor elke reiziger wel iets te bieden, ongeacht waar je van houdt. Ziplines tussen de boomtoppen, luieren op witte zandstranden of verdwalen in de lokale cultuur, Panama is een perfect alternatief voor Costa Rica als je het paradijselijke van Midden-Amerika wilt ontdekken. 

A traditional boat in really blue water at the San Blas islands in Panama

Luang Prabang is het chiller alternatief voor Chiang Mai 

Luang Prabang is een uitstekende tegenhanger van Chiang Mai als je op zoek bent naar een culturele ervaring in Zuidoost-Azië. Net als Chiang Mai biedt Luang Prabang een mix van natuurlijke schoonheid, historische tempels en een ontspannen sfeer. Verscholen in het noorden van Laos staat deze door UNESCO erkende stad bekend om haar goed bewaarde architectuur die de fusie van traditioneel Zuidoost-Aziatische en koloniale Franse invloeden weerspiegelt. De talrijke tempels van de stad, zoals Wat Xieng Thong en Wat Mai, bieden een sereen decor als je meer wilt leren over boeddhistische tradities. 

Een van de meest memorabele ervaringen in Luang Prabang is het ochtendritueel waarbij lokale bewoners voedsel doneren aan monniken die door de straten lopen. Honderden monniken lopen bij zonsopgang door de straten om voedselaanbiedingen van de lokale bevolking te ontvangen. Deze spirituele ervaring, vergelijkbaar met wat je in Chiang Mai zou kunnen vinden, biedt een glimp van het lokale leven en het belang van het boeddhisme in de regio. We kunnen ook echt de avondmarkt aanbevelen, waar je kunt winkelen voor handgemaakte souvenirs, textiel en kan genieten van heerlijk straatvoedsel. 

Natuurliefhebbers zullen de adembenemende Kuang Si-waterval waarderen, een waterval met meerdere niveaus, turquoise helder water perfect om in te zwemmen en dit allemaal op slechts een korte rit van de stad. Een andere niet te missen dagtocht is een bezoek aan de nabijgelegen Pak Ou-grotten, gevuld zijn met duizenden Boeddhabeelden. 

Daarnaast is de Mekongrivier, die door Luang Prabang stroomt, geweldig voor een riviercruise en boottochten om het omringende platteland te verkennen. Het langzame tempo en de kleine omvang van Luang Prabang maken het een intiemere en minder drukke bestemming vergeleken met Chiang Mai.  

Monk dressed in an orange tunic standing in front of a temple in Luang Prabang in Laos

Het Palawan eiland in de Filipijnen is even paradijselijk als de Malediven 

Palawan in de Filipijnen is een perfect alternatief voor de Malediven, met vergelijkbare adembenemende landschappen, ongerepte stranden, maar zonder het hoge prijskaartje. Hier vind je kristalhelder water, levendige koraalriffen en weelderige groene eilanden, dat lijkt alsof je in een AI-genereerde foto beland bent. Terwijl de Malediven bekendstaan om luxe en exclusiviteit, biedt Palawan dezelfde paradijselijke ervaring op een meer toegankelijke en betaalbare manier. 

Een van de hoogtepunten van Palawan is de ongelooflijke diversiteit aan attracties. Als je van snorkelen en duiken houdt, is het Tubbataha Reef Natural Park een UNESCO-werelderfgoedlocatie met enkele van de beste onderwaterervaringen ter wereld, met kleurrijke koraaltuinen en scholen tropische vissen. Je kunt er zelfs gaan zwemmen met haaien en mantaroggen. Als je op zoek bent naar die overwaterbungalow ervaring, kun je charmante en gezellige accommodaties direct aan het water vinden op plekken als El Nido met prachtig uitzicht zonder het prijskaartje van de Malediven. 

Natuurlijk moet je af en toe ook eens weg van het strand, wat denk je van een ondergrondse rivier en een van de Nieuwe 7 Wereldwonderen te verkennen? In Puerto Princesa peddel je door een ondergronds landschap van kalksteenformaties en kristalhelder water. Een niet te missen uitstap is een bezoek aan de kalkstenen kliffen van El Nido, die perfect zijn voor kajak- en eilandhoppen, die je leiden naar verborgen lagunes en geheime stranden die aanvoelen als je eigen privéparadijs. De charme van Palawan ligt ook in de relaxte sfeer en vriendelijke lokale bevolking. Je zult een gastvrije sfeer ervaren die perfect is voor zowel individuele reizigers als groepen. Voeg daar nog wat van de beste hostels vlak aan het strand aan toe en je haalt het maximale uit een tropische vakantie zonder de luxe prijzen! 

Girl sitting in the water at a beach hotel in Palawan in the Philippines

De skyline van Toronto is net zo indrukwekkend als die van New York City 

Toronto is een fantastisch alternatief voor New York City als je op zoek bent naar een opwindende en diverse stedelijke ervaring. De levendige buurten van Toronto maken deel uit van een grote verzameling culturen en authentieke keukens die niet moeten onderdoen tegenover die van NYC. In Chinatown vind je levendige markten, authentieke dimsum plekken en straatverkopers die van elke maaltijd een avontuur voor je smaakpapillen maken. Probeer de heerlijke soep dumplings of nieuwe bubble tea smaken, er valt altijd iets te ontdekken in wat gezegd wordt de multicultureelste stad ter wereld te zijn. 

Maar dat is slechts het begin – elke wijk van Toronto heeft zijn eigen unieke smaak en sfeer. Kensington Market is een hippe plaats met indie koffieshops, vintage winkels en alternatieve eetgelegenheden. Loop rond in de kleurrijke straten gevuld met straatkunst, pak een vegan taco of een Jamaicaanse burger en geniet van de sfeer. Naast het eten zorgt het nachtleven van Toronto en de ongelooflijk vriendelijke Canadezen voor een gastvrije en memorabele omgeving. Of je nu het historische Distillery District verkent, een live muziekoptreden wilt bijwonen, wilt genieten van de talloze parken van de stad of gewoon even relaxen aan de waterkant, Toronto biedt dezelfde dynamische energie als NYC, maar met veel minder toeristen die de straten vullen. 

Skyline of the city of Toronto in Canada during the evening, with lots of lights in the skyscrapers

Ontdek jouw alternatief en ontloop de drukte 

Hoewel dit enkele van onze favoriete alternatieve bestemmingen zijn, zijn er nog talloze andere om te verkennen. Terwijl sommige gemakkelijk te bezoeken zijn, vereisen andere misschien wat meer planning. Gelukkig zijn we experts in het vinden van minder bekende bestemmingen. Heb je grote reisplannen in gedachten? We staan klaar om ze werkelijkheid te maken. Contacteer ons voor deskundig reisadvies en laten we samen die droomreis boeken! 

Ik ben klaar om te vertrekken!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?