{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Vier dagen doorbrengen in Buenos Aires doe je zo

Argentina-Buenos-Aires-Colorful-wall-cover

Tango, steaks en kleurrijke straten: een 4-daags avontuur in Buenos Aires 

Als je Zuid-Amerika bezoekt, is het bijna een schande om Buenos Aires over te slaan. Als je de tijd hebt, raden we aan om hier minstens een paar dagen door te brengen. Volgens onze reisspecialisten zijn 4 dagen echt ideaal voor nieuwkomers in de stad. Genoeg tijd om de stad en haar mensen echt te leren kennen, maar niet zo lang dat je door alle bezienswaardigheden en activiteiten heen bent. In deze blog delen we onze aanbevelingen voor een verblijf van vier dagen in Buenos Aires! 

Iguazu Falls Argentina Waterfall
Argentinië heeft veel meer te bieden dan Buenos Aires alleen!
Argentinië is een van die landen die elke reiziger weet te betoveren. In deze blog benadrukken we Buenos Aires, maar zelfs als je niet van grote steden houdt, is er veel te beleven in Argentinië. Wie kan weerstaan aan de prachtige landschappen van Patagonië, waar bergtoppen, gletsjers en azuurblauwe meren wachten om ontdekt te worden? Ontdek de indrukwekkende watervallen van Iguazú, waar de pure kracht van de natuur zich over kliffen stort omringd door weelderig regenwoud. Vul je buik met geweldig eten, van sissende asado (barbecue) tot verrukkelijke empanadas, en word dronken van de heerlijke wijn uit de regio Mendoza. Als je op zoek bent naar cultuur, bezoek dan de charmante steden in het noordwesten zoals Salta en Cafayate. Wil je alles zien wat dit geweldige land te bieden heeft? Klik hieronder en ontdek het!
Lees meer over een avontuur in Argentinië

Dag 1: Op ontdekking in het stadscentrum

 

Voormiddag: Historische bezienswaardigheden en Avenida de Mayo

Begin je dag met een bezoek aan Plaza de Mayo, het historisch hart van Buenos Aires. Hier vind je ook Avenida de Mayo. Loop langs deze indrukwekkende laan, bekend om zijn prachtige architectuur en cafés. Bewonder het iconische Casa Rosada (Roze Huis) en maak een stop bij de Metropolitaanse Kathedraal. Verder langs de Avenida de Mayo vind je het opvallende Palacio Barolo voordat je aankomt bij het Argentijnse Congres. We raden aan om deze ochtend te besteden aan sightseeing; het is een goede manier om aan de stad te wennen en het centrum te verkennen dat bekend staat om zijn architectuur, drukke straten en winkels.

Namiddag: Wandel door Palermo

Ga naar Palermo, een trendy buurt met veel groen, hippe cafés en boetieks. Bezoek Palermo Soho voor zijn straatkunst, boetieks en charmante straten. Zorg ervoor dat je ook even langs de botanische tuin gaat, een prachtig park midden in de stad – er is zelfs een park geïnspireerd op de tuinen van Versailles! In het zuiden van Palermo vind je Feria de Plaza Serrano, een straatmarkt omringd door bars, winkels en restaurants. Op de markt zelf kun je rondsnuffelen voor kleding, artistieke souvenirs en andere ambachten, maar zelfs als je niet van winkelen houdt, is het een leuke plek om te bezoeken, want het is een van de belangrijkste artistieke gebieden van Buenos Aires.

Als je van musea houdt, dan moet je in Palermo zeker het Nationaal Museum van Decoratieve Kunsten en het Evita Perón Museum bezoeken.

Avond: Nachtleven in Palermo Soho

Geniet van het diner in een lokaal parilla (steakhouse) en proef van het beroemde Argentijnse rundvlees. We raden La Cabrera aan, een van de beste restaurants in de buurt. Niet super goedkoop omdat het in een vrij trendy buurt ligt, maar af en toe mag je jezelf verwennen, toch? Na het diner blijf je best in de buurt omPalermo Soho te verkennen. Deze trendy buurt komt 's avonds tot leven met bars, restaurants en livemuziek. Er zijn ook tal van rooftopbars in Buenos Aires en hoewel geen van hen goedkoop is, zijn de uitzichten bij zonsondergang ongelooflijk. Het is de perfecte reden voor een avondje uit!

View over Buenos Aires during sunset, with the Argentinian Congress at center stage.

Dag 2: La Boca & Puerto Madero

 

Voormiddag: Verdwaal in de kleuren van La Boca

La Boca is een van de meest pittoreske buurten van Buenos Aires, met zijn bekende kleurrijke straten. We raden aan om een wandeltocht door La Boca te maken om te genieten van de straatkunst, de felgekleurde architectuur te waarderen en het beroemde Caminito te bezoeken - een straat die eigenlijk een openbare kunsttentoonstelling is. Dit is toevallig de plek waar de tango is ontstaan, tussen de huizen van de immigranten die hier tijdens de jaren 1900 woonden. Zeker een interessant stukje geschiedenis en een must-visit wanneer je in Buenos Aires bent.

Namiddag: leer de tango en relax in Puerto Madero

Na het verkennen van La Boca en de oorsprong van de tango is het tijd om het zelf uit te proberen. Misschien heb je al een tangovoorstelling gezien of misschien is tango iets helemaal nieuw voor jou - In iedere geval is Buenos Aires dé plek om je dansschoenen aan te trekken. We raden aan om een beginners tangoles te nemen in een van de lokale dansscholen - wij kunnen dit voor je regelen als je geïnteresseerd bent. Ga daarna naar Puerto Madero, een modern waterkantdistrict met chique restaurants en prachtige uitzichten. Wandel langs de dokken en geniet van de architectuur.

Avond: diner met zicht op het water in Puerto Madero

Puerto Madero staat bekend om zijn hoogwaardige eetgelegenheden. Het kan een beetje buiten budget zijn, vooral als je de avond ervoor een grote steak hebt gehad bij La Cabrera, maar wandelen langs de waterkant en genieten van het uitzicht op de rivier is nog steeds iets wat we aanraden. Onze tip hier: loop langs Los Carritos, aan de oostkant van Puerto Madero. Hier vind je de iconische 'carritos parrilleros' langs de Costanera Sur. Deze karretjes waren vroeger BBQ-karretjes, die allerlei heerlijk en goedkoop eten verkochten, van hamburgers tot steaks en zoveel meer. De BBQ-karretjes zijn vervangen door modernere equivalenten, maar het eten is net zo goed! Je kunt het meenemen naar de waterkant, Of zoals de lokale bevolking, geniet er gewoon van aan de kant van de weg op een van de weinige plastic stoelen die beschikbaar zijn.

Blue and yellow mural in the neighbourhood of La Boca in Buenos Aires, Argentina

Day 3: Met de boot naar Colonia del Sacramento & een bezoek aan San Telmo

 

Voormiddag: Colonia del Sacramento (Uruguay)

Technisch gezien maakt dit geen deel uit van Buenos Aires. Maar als we je vertellen dat het mogelijk is om een ​​1 uur en 15 minuten durende veerboot te nemen naar het UNESCO werelderfgoedstadje Colonia, zou je dan nee zeggen? Colonia is niet de grootste stad, dus we denken dat een halve dagtrip voor een snelle stop in de stad voldoende is, maar je bent natuurlijk welkom om je verblijf te verlengen als je de tijd hebt.

In elk geval is een bezoek aan Colonia del Sacramento in Uruguay per boot vanuit Buenos Aires een ontspannen en schilderachtige trip. De boottocht over de Rio de la Plata duurt ongeveer een uur en biedt uitzicht op het water en de stadsgezichten. Eenmaal in Colonia kun je de charmante straten verkennen, omringd door historische gebouwen. De stad staat bekend om zijn goed bewaarde koloniale architectuur, zoals de iconische vuurtoren en de stadspoort. Je kunt musea bezoeken, genieten van lokale cafés en langs de waterkant wandelen. De relaxte sfeer van Colonia maakt het een perfecte dagtrip met een mix van geschiedenis, cultuur en prachtig uitzicht.

De late namiddag: San Telmo en El Zanjón

Afhankelijk van hoe laat je terugkeert uit Colonia, raden we aan om even langs de historische wijk San Telmo te gaan. Stop bij de San Telmo-markt, bekijk, antiek en ambachten. Als je tijd hebt, is een andere interessante plek om te bezoeken ‘El Zanjón’, een ondergronds doolhof van tunnels en historische ruïnes. Hier kun je meer te weten komen over de geschiedenis van Buenos Aires.

Avond: Milongas en Bodegones

Bij een bezoek aan Buenos Aires moet je op z’n minst een van de milongas gaan bezoeken, dit zijn in feite Tango zalen. Je kunt er gaan dansen (misschien met je nieuw verworven vaardigheden na het volgen van die Tangoles!) of eenvoudigweg kijken hoe de gepassioneerde dansers optreden. Voor het diner ga je naar een bodegón, een traditioneel eetcafé dat bekend staat om het serveren van Argentijnse comfortmaaltijden. Deze gezellige restaurants bieden een gastvrije sfeer en heerlijke gerechten, waardoor het de perfecte plek is om te genieten van een ontspannen maaltijd en de lokale cultuur op te snuiven.

Inside of Mercado de San Telmo in Buenos Aires

Dag 4: Reserva Ecológica Costanera Sur & Recoleta

 

Voormiddag: Reserva Ecológica Costanera Sur

Reserva Ecológica Costanera Sur ligt niet te ver van het stadscentrum, maar het is er enorm rustig. Ontsnap aan de drukte van de stad en verken dit ecologische reservaat te voet of per fiets. Je kunt in een uur door het 350 hectare grote park wandelen, of bij de ingang een fiets huren als dat meer je ding is. We raden zeker aan om hier te picknicken voor de lunch, er zijn genoeg plekken dicht bij het water met een prachtig uitzicht.

Namiddag: Een bezoek aan Recoleta

Er is één must-see wijk waar je nog niet bent geweest - Recoleta! Dit deel van Buenos Aires staat bekend om zijn elegante architectuur en grote groene ruimtes. Bezoek de Floralis Generica, een gigantische metalen bloemensculptuur, en de Recoleta-begraafplaats, die opmerkelijk is vanwege zijn mausolea. Normaal gesproken zouden we niet aanraden om een begraafplaats te bezoeken, maar deze voelt bijna als een klein dorp, met de behoorlijk grote mausolea opgesteld als huizen aan een straat. De beroemde Eva Perón (degene uit het museum dat we eerder hebben genoemd) ligt begraven in een van hen, en ze deelt de begraafplaats met andere opmerkelijke personen zoals voormalige Argentijnse presidenten en Nobelprijswinnaars.

Avond: Steak & Sky Bar Uitzichten

Breng een avond door op de Avenida Corrientes, je kunt het vergelijken met Broadway in Buenos Aires. Het is een groot uitgaansgebied, en 's nachts is één kant van de straat alleen toegankelijk te voet. Zelfs als je hier niet bent om een van de vele shows, films of culturele optredens te bezoeken, is het nog steeds geweldig om hier rond te wandelen en de levendige sfeer te ervaren. Op een gegeven moment moet je eten, toch? Gelukkig heeft de Avenida Corrientes enkele van de beste pizzeria's in de stad. Laten we ervoor zorgen dat het een ontspannen laatste avond in de stad wordt!

Lake and lots of green vegetation in Costanera Sur Ecological Reserve

Heb je nog tijd over en wil je nog meer van Argentinië ontdekken?

Er valt nog veel meer te zien en te doen in Buenos Aires, het is een enorme stad! Maar als je er al bent, raden we aan om meer van de rest van Argentinië te zien. Wat dacht je van de Iguazu watervallen, wine tasting in Mendoza of zelfs een vlucht naar Patagonië? Lees meer over Argentinië, of begin meteen met het plannen van je reis. Onze experts staan voor je klaar!

Contacteer ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?