{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Vietnam buiten de gebaande paden - Ontdek de verborgen parels

Travellers In Small Boats On Ba Be Lake In Vietnam

Je zult versteld staan hoeveel er te zien is buiten Ha Long Bay en Hanoi!

Welkom in Vietnam, een land dat alles heeft - adembenemende landschappen, rijke geschiedenis en een heerlijke lokale keuken. Maar als je denkt dat Vietnam alleen maar gaat over de drukke straten van Hanoi of de bruisende markten van Ho Chi Minh City, dan heb je het mis. Wij laten je een minder bekende kant van Vietnam zien, ver buiten de gebaande paden en toeristische hotspots.

Wandel langs prachtige meren en watervallen in Ba Be National Park in plaats van de bekende paden van Sapa. Of ontspan in het serene kustplaatsje Quy Nhon, ver weg van de drukke stranden van Nha Trang. Van serene watervallen en bijzondere grotten tot kleine dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan, Vietnam kent genoeg authentieke plekken die je bezocht moet hebben!

ho-chi-minh-city-vietnam-bui-vien-backpacking-street-cover
Alleen maar liefde voor Vietnam
Vietnam heeft het allemaal, van de levendige straten van Hanoi en Ho Chi Minh City tot de rustige Mekong Delta en de prachtige bergen in het noorden van Vietnam. Je kunt oude tempels verkennen, bruisende markten bezoeken en genieten van schitterende stranden. Bekijk de geweldige karstformaties in Ha Long Bay, de terrasvormige rijstvelden in Sapa en de enorme grotten in Phong Nha-Ke Bang National Park. Of kies voor de minder bekende locaties die we in deze blog zullen bespreken! Natuurlijk moet je ook de lokale gerechten proberen—de Vietnamese keuken draait om verse ingrediënten en verschillende smaak explosies. Of je nu zin hebt in avontuur, ontspanning of het ontdekken van de lokale cultuur, Vietnam heeft het allemaal. Bekijk onze tours en activiteiten om de beste ervaringen te vinden in dit ongelooflijke land!
Vietnam

Kies voor Ba Be Lake in plaats van de bekende Sapa trek

Ba Be National Park in de provincie Bac Kan is een echte verborgen parel in Vietnam. In tegenstelling tot Sapa, dat behoorlijk druk kan zijn, biedt Ba Be National Park een rustige omgeving met prachtige landschappen en een kalme sfeer. Er zijn niet veel andere toeristen, wat natuurlijk een pluspunt is! Je zult door dicht bebosde gebieden wandelen, indrukwekkende kalksteengrotten verkennen en kajakken op het schitterende meer van Ba Be National park. Het park kent diverse wilde dieren en adembenemende natuur, van watervallen tot prachtige valleien. Mis de boottocht op Ba Be Lake niet—het is een geweldige manier om Puong Cave en Dau Dang waterval te ontdekken. Voor zowel natuur- als avontuurliefhebbers is Ba Be National Park absoluut een aanrader voor je reis naar Vietnam.

Een groep reizigers loopt door de reisvelden tijdens de Ba Be Lake trek in Vietnam

Ha Long Bay is mooi, maar wat denk je van Bai Tu Long?

Bai Tu Long Bay is een rustigere en minder commerciële bestemming dan het beroemde Ha Long Bay. Gelegen net ten noordoosten van Ha Long Bay, biedt Bai Tu Long dezelfde adembenemende karstlandschappen en smaragdgroene wateren, maar dan met minder toeristen. Dit gebied is perfect voor reizigers die op zoek zijn naar rust, stilte en natuurlijke schoonheid. In de baai kan je niet alleen genieten van het prachtige weer, maar ook kajakken, zwemmen en afgelegen stranden en grotten zoals Thien Canh Son Cave verkennen. Bai Tu Long is bovendien de thuisbasis van diverse zeedieren en koraalriffen, waardoor het een geweldige plek is om te snorkelen.

Boot die vaart in Bai Tu Long Bay tijdens de zonsondergang

Quy Nhon: een tropisch stukje Vietnam

Quy Nhon, een kuststad in het zuid-centrale deel van Vietnam, is een absolute verborgen parel met mooie stranden, indrukwekkende historische locaties en een super relaxte sfeer. In tegenstelling tot de drukke toeristische stad Nha Trang, is Quy Nhon nog steeds onbekend bij de meeste reizigers die naar Vietnam gaan. Je kunt ontspannen op prachtige stranden zoals Ky Co en Bai Xep, oude Cham-torens bekijken en een stop maken bij de indrukwekkende Thap Doi Twin Towers, die zomaar uit het bos lijken op te rijzen. Veel lokale restaurants serveren heerlijke zeevruchten en verse vangsten van de dag. Vergeet niet de gegrilde vis en de garnalen uit te proberen! Wij zouden zeggen dat Quy Nhon de perfecte plek is om te ontspannen, te genieten van de lokale cultuur en het strand, zonder alle drukte om je heen.

Ong Corp Bridge, de langste brug in Vietnam, die vlakbij Quy Nhon ligt

Kies voor een scooter inplaats van een busticket

Kiezen voor een scooter met een easy rider is een fantastische manier om de Centrale Hooglanden van Vietnam te verkennen. In tegenstelling tot de gebruikelijke bus- of minivan tours, biedt een Easy Rider tour een hele andere ervaring. Je rijdt door prachtige landschappen, bergen, watervallen en koffieplantages. Je staat direct in contact met je omgeving en de natuur wat deze manier van reizen erg indrukwekkend maakt. Er zijn verschillende routes mogelijk, afhankelijk van waar je je reis start - Hoi An, Ho Chi Minh of Da Lat - kies voor een prachtige 3-6 daagse route langs de kust of door de prachtige hooglanden van Vietnam. De gidsen, vaak locals, delen hun kennis en persoonlijke verhalen, waardoor je een insider’s view van Vietnam krijgt. De vrijheid en het avontuur van het reizen met een scooter stelt je in staat om echt contact te maken met het land en de vriendelijke locals.

Reisspecialisten van KILROY tijdens een scooter tocht met easy riders

In Phong Nha bevindt zich de grootste grot ter wereld

Hoewel de Cu Chi Tunnels nabij Ho Chi Minh City een bekende historische plek zijn, biedt het Phong Nha-Ke Bang National Park in de provincie Quang Binh een heel ander soort avontuur. In plaats van tunnels vind je hier ongelooflijke grottenstelsels. In het park is de grootste grot ter wereld te vinden, Son Doong, evenals andere indrukwekkende grotten zoals Paradise Cave en Phong Nha Cave. Bezoekers kunnen grotten verkennen, kajakken en door de prachtige jungle trekken. Het park staat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst, erkend vanwege zijn geologische betekenis en biodiversiteit. Phong Nha-Ke Bang is perfect voor natuurliefhebbers en iedereen die op zoek is naar avontuur.

De Son Doong grotten in Phong Nha

Homestay en kookles in de Mekong Delta

In plaats van een toeristische tour door de drijvende markt te boeken, kun je ook een homestay in de Mekong Delta reserveren voor een intensere ervaring. Verblijven bij een lokale familie stelt je in staat om hun manier van leven te leren kennen, deel te nemen aan dagelijkse activiteiten en te genieten van huisgemaakte maaltijden. Je kunt het ingewikkelde netwerk van rivieren en kanalen in de delta per boot verkennen (ja, je kunt natuurlijk nog steeds de drijvende markten bezoeken), fruitboomgaarden bekijken en traditionele vistechnieken uitproberen. De meeste homestays in Vietnam geven je een goed beeld van de levenswijze in hun gemeenschap, terwijl je door landelijke dorpen fietst of lokale workshops en kooklessen bijwoont. Een homestay is een bijzondere ervaring die je een beter begrip geeft van de cultuur en tradities van de Mekong Delta.

Vietnamese man roeit door de Mekong rivier in Vietnam

Rijstterrassen zoals je ze nog nooit hebt gezien

Voor een rustiger alternatief dan Mai Chau, bezoek het Pu Luong Nature Reserve in de provincie Thanh Hoa. Deze verborgen parel is een van onze favorieten vanwege de prachtige terrasvormige rijstvelden, schilderachtige valleien en traditionele paalwoningen van de Thai en Muong bevolking. Trektochten door Pu Luong zijn minder druk, waardoor de ervaring authentieker aanvoelt. Je kunt naar de top van Pu Luong wandelen voor panoramische uitzichten of het charmante Hieu Village bezoeken waar je prachtige watervallen kan bekijken. Pu Luong is de retraite die je nodig hebt, waar natuur en lokale tradities samenkomen.

Groene bergen en rijstvelden in het Pu Luong natuurreservaat in Vietnam

Meer Vietnamese pareltjes wachten op je

Klinkt dit als iets voor jou? Boek een afspraak met onze ervaren reisspecialisten en laat ons je volgende reis regelen!

Neem contact met ons op!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?