{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

ubud-ricefields-girl-planning-travel-safe-cover

Veilig op reis

Het is belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Zo voorkom je vervelende situaties en ben je goed voorbereid. Waar bewaar je bijvoorbeeld je geld, tickets, paspoort en andere waardevolle spullen? Stop ze in ieder geval nooit allemaal op één en dezelfde plek maar verspreid ze over je portemonnee, backpack en moneybelt. Zo wordt de kans namelijk groter dat je in één keer alles kwijt raakt en helemaal niets meer hebt.

Ook is het goed om te weten dat je in een persoonlijke noodsituatie altijd contact opneemt met je reisverzekeraar. Indien nodig kun je ook de 24/7 noodlijn van KILROY bellen voor hulp. 

Money belt

Gebruik altijd een money belt. Ze zijn verkrijgbaar in alle vormen, maten en kleuren en zijn onmisbaar. Met een moneybelt heb je belangrijke en waardevolle papieren en een groot deel contant geld dichtbij je, zonder dat dit zichtbaar is voor anderen. Het kan af en toe wat warm en zweterig worden, dus stop belangrijke papieren in een plastic hoesje en pas dan in je moneybelt.

Kluis

De veiligste plek om je geld en belangrijke papieren te bewaren is in een kluisje in je hotel. Zijn er geen kluisjes op de kamers (zoals vaak in hostels), dan kun je je spullen meestal wel bewaren in een dichte envelop met je naam erop in de kluis achter de receptie. Vergeet hem niet bij het uitchecken!

Na de kluis in het hotel, is de moneybelt de meest veilige plek. Is een moneybelt even moeilijk omdat je gaat zwemmen bij het strand van Copacabana en je geen drybag mee wilt nemen, dan kun je je waardevolle spullen verstoppen in je bagage op je kamer. Op de laatste plaats komt de gewone portemonnee in je tas of broekzak, die je het meest kwetsbaar maakt voor diefstal of verlies.

Probeer waardevolle spullen zoveel mogelijk gewoon thuis te laten en neem nooit dure sieraden of horloges mee omdat je er zo graag mooi uit wilt zien tijdens het uitgaan. Kan je echt niet zonder wat bling bling, dan is namaak een optiek, maar zelfs met namaak trek je vaak ongewenst de aandacht.

Het afsluiten van een reisverzekering
We hebben speciale deals geregeld voor reisverzekeringen met onze partners. Als je tijdens je reis een persoonlijke noodsituatie ervaart, neem dan zo snel mogelijk contact op met je reisverzekeraar. Zij helpen je de situatie veilig en effectief aan te pakken.

Wees goed voorbereid!

Reisverzekering: Allereerst raden we altijd aan om een reisverzekering af te sluiten. Het is je beste vangnet als er iets misgaat tijdens je reis! Je verzekering biedt ook crisisbegeleiding als dat nodig is terwijl je onderweg bent.

Check de adviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: Blijf op de hoogte van de reisadviezen voor de landen die je bezoekt. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken werkt hun richtlijnen regelmatig bij, zodat je geïnformeerd blijft over de situatie in de bestemmingen waar je naartoe reist.

Aandacht bij alcohol: Reizen is een geweldige manier om nieuwe culturen te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, maar veiligheid gaat altijd voorop. Een belangrijk aandachtspunt is het risico op manipulatie van alcoholische dranken, zoals drankjes die met andere stoffen (zoals drugs als GHB) zijn aangelengd of methanolvergiftiging. Methanol is een giftige vorm van alcohol die soms in namaak- of slecht geproduceerde dranken terechtkomt. Het komt niet vaak voor, maar het is goed om hiervan op de hoogte te zijn.

KILROY Noodtelefoon
We willen benadrukken dat dit nummer alleen voor echte noodgevallen gebruikt moet worden. Bijvoorbeeld, bel niet voor vragen die kunnen wachten tot de reguliere openingstijden, omdat dit de lijn kan blokkeren voor anderen die onmiddellijke hulp nodig hebben. Als je tijdens je reis tegen urgente problemen aanloopt, neem dan zo snel mogelijk contact op met de lokale leverancier (de contactgegevens staan op je vouchers). Veel problemen kunnen het beste ter plaatse worden opgelost. Als je echter niet tevreden bent met de oplossing, mag je altijd KILROY benaderen. Je vindt het nummer van de noodlijn in de bevestigingsmail van je boeking.
Noodtelefoon

Tips

Veiligheid tijdens het reizen is helaas nooit te garanderen en er zijn genoeg reizigers die een diefstal of een overval meemaken. Toch kun je met een dosis gezond verstand veel voorkomen. Sommige aandachtspunten hebben we hierboven al genoemd, maar nog even alles op een rijtje:

  • Houd altijd een kleine hoeveelheid contant geld op zak, nooit meer dan je je kunt veroorloven te verliezen. Een overvaller zal er vaak genoegen mee nemen, waardoor de ervaring voor jou minder traumatisch zal zijn.
  • Als je ergens op straat wordt overvallen, probeer rustig te blijven en ga nooit de held uithangen. Geld is maar geld en het is het niet waard om iets ergers te riskeren.
  • Houd tijdens het reizen per taxi, boot, bus of trein, altijd je bagage in de gaten. Zeker bij het in- en uitstappen of bij stops onderweg. Waardevolle spullen bewaar je in een money belt op je lichaam. Grotere spullen, zoals camera en mobiele telefoon, in je kleine rugzakje.
  • Er zijn bij het reizen niet alleen dieven onder de lokale bevolking, er zijn ook reizigers die van andere reizigers stelen. Vertrouw dus niet zomaar blind iedereen die ook een rugzak draagt.
  • Wees extra alert als er zich een menigte om je heen verzamelt, ook al zijn het kinderen. Doordat meerdere mensen tegelijk aan je zitten en iets aan je vragen, heb je vaak niet door dat één van die handen je portemonnee uit je broekzak haalt of iets uit je backpack op je rug neemt. Een veel gebruikte methode is doen alsof ze iets willen verkopen en dit tegen je aandrukken, terwijl ze daaronder iets uit je zakken halen.
  • Nu de meest bekende… In gezelschap of niet, ga 's avonds nooit op verkenningstocht in een onbekende buurt. Zeker niet als je wat tipsy uit een bar komt en je je helemaal thuis voelt.
  • Zijn er spullen van je gestolen die je wilt claimen bij je reisverzekering, zorg dan dat je direct naar de politie gaat en een officieel rapport krijgt waarin staat dat je bestolen bent en wat er gestolen is. Maak melding van de gebeurtenis bij je reisverzekering en stuur het rapport mee.

  • Respecteer de lokale culturen. De gewoonten en normen in andere landen kunnen sterk verschillen van wat we gewend zijn in Europa. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over de cultuur van het land dat je bezoekt en wees bewust van specifieke zaken waar je op moet letten. Toon respect voor lokale tradities en gedraag je op een beleefde manier om misverstanden te voorkomen.

Maar vooral, reis met gezond verstand en luister daar ook naar. Doe geen domme dingen en probeer niet te veel op te vallen. Zo kun je vervelende situaties vaak voorkomen en hoef je ook niet je hele reis angstig en paranoïde rond te lopen. Bij je gezond verstand gebruiken hoort ook een goede reisverzekering. Mocht je toch iets vervelends meemaken, dan dekt ze vaak een deel van het leed.

Onaangename problemen tijdens het reizen

Ziekte en ongevallen: Zoek de noodnummers op voor de landen die je bezoekt. In dringende gevallen kun je contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij voor advies. Neem een ​​eenvoudige EHBO-kit mee en houd deze gemakkelijk bereikbaar, bijvoorbeeld bovenin je rugzak.

Tandheelkundige noodgevallen: Als je dringend een tandarts nodig hebt, neem dan contact op met je verzekeringsmaatschappij. Zij kunnen je meestal doorverwijzen naar een nabije kliniek.

Verlies van paspoort: Als je je paspoort bent verloren, meld dit dan bij de politie of lokale autoriteiten. Neem vervolgens contact op met de dichtstbijzijnde Nederlandse ambassade, die een tijdelijk paspoort kan verstrekken. Als er geen Nederlandse ambassade is, neem dan contact op met de Buitenlandse Dienst voor advies. Burgers van EU-landen kunnen ook contact opnemen met de ambassade van een ander EU-land. Tijdelijke paspoorten zijn geldig voor de reis naar huis, maar niet voor verdere reizen.

Overlijden: In het onwaarschijnlijke geval van een overlijden tijdens je reis (of dit nu een familielid of reisgenoot is), meld dit onmiddellijk bij je reisverzekeraar en de Nederlandse ambassade.

Aanranding: Als je slachtoffer bent geworden van een aanranding, meldt dit dan direct bij de politie of lokale autoriteiten. Zoek indien nodig medische hulp en neem contact op met je reisverzekeraar voor verdere begeleiding.

Arrestatie of Detentie: Word je in het buitenland aangehouden of gearresteerd, neem dan direct contact op met de ambassade. In de meeste landen mag je de ambassade bellen en recht hebben op een advocaat. Natuurlijk is het het beste om tijdens je reis problemen te voorkomen.

Extreem weer en natuurrampen: Als je reis wordt verstoord door overstromingen, tropische stormen, aardbevingen, tsunami's of andere rampen, volg dan altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.

Klaar om je reis te boeken?

Wij werken met zorgvuldig geselecteerde internationale partners die voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. Ook zijn wij aangesloten bij de ANVR en de SGR. Onze reisspecialisten kunnen je alles vertellen over veiligheid voorafgaand aan de reis. En gaat er onderweg iets mis? Geen zorgen, wij bieden 24/7 noodhulp bij al onze pakketreizen. Dus maak je geen zorgen, want je bent in goede handen!

 

Neem contact op met onze reisspecialisten

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?