{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


8 avonturen die je alleen kunt beleven in het Westen van Amerika

wyoming-grand-tetan-national-park-cover

Van de ruige landschappen van Idaho tot de achterwegen van South Dakota - ervaringen die je nergens anders zult vinden.

Het Amerikaanse Westen is legendarisch om zijn uitgestrekte open ruimtes, adembenemende landschappen en een avontuurlijke geest die onmogelijk te negeren is. Dit zijn de landschappen die uitnodigen tot een epische roadtrip vol ervaringen die je alleen kunt vinden in Idaho, Wyoming, North Dakota en South Dakota. Dit is het echte, ongerepte en ruige Westen waar je van hebt gedroomd.

yellowstone-national-park-bison-herd-cover
Roadtrip suggestie voor West-Amerika
We ZIJN DOL op een goede roadtrip, en door de jaren heen hebben we er veel gemaakt. Nu introduceren we de perfecte roadtrip die bij deze blog past: een rit van Minneapolis naar Salt Lake City, waarbij je het complete Grote Amerikaanse Westen doorkruist. Ontdek alles wat er te verkennen valt en bekijk de volledige route via de link hieronder!
Road trip door the Great American West
Enchanted Highway In North Dakota
Het Amerikaanse Westen heeft volop eigenaardigheden langs de weg om te ontdekken.
De VS zit vol met eigenzinnige bezienswaardigheden langs de weg die je minstens één keer zullen laten roepen 'WAAROM?!' In Idaho kun je bijvoorbeeld stoppen bij 's Werelds Grootste Beagle in Cottonwood, een gigantisch hondvormig pension dat tevens een eerbetoon is aan de beste vriend van de mens. Of wat dacht je van Wyoming, met hun bizarre Fossil Cabin, een klein gebouw volledig gemaakt van dinosaurusbotten, gelegen net langs Highway 30. North Dakota heeft de Enchanted Highway, een 50 kilometer lange weg vol met enorme metalen sculpturen zoals 'Geese in Flight' en een torenhoge 'Tin Family.' Oh, en vergeet niet de grootste door mensen gemaakte schildpad, want ja, dat bestaat nu ook. Vraag ons niet waarom, wij weten het ook niet. Hoe dan ook, de Amerikanen weten zeker hoe ze je roadtrip kunnen opvrolijken, want met al deze eigenaardigheden om je heen zul je genoeg hebben om over te praten!

Idaho: Water avonturen in het Wilde Westen

1. Hike naar het hart van Shoshone Falls

Shoshone Falls, ook wel de 'Niagara van het Westen' genoemd, is een van de hoogste watervallen in de Verenigde Staten, met een indrukwekkende hoogte van 65 kilometer – ja, zelfs hoger dan de Niagara Falls. Hoewel de waterval zelf de belangrijkste attractie is, heeft de omgeving nog veel meer te bieden. De Snake River Canyon rondom de waterval is een waar paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Hier vind je paden met adembenemende uitzichten op zowel de waterval als de uitgestrekte kloof eronder.

Vergeet ook niet de nabijgelegen Perrine Bridge, die beroemd is om zijn BASE-jump mogelijkheden, en maak een ritje naar Twin Falls voor gezellige lokale cafés en mooie parken aan de rivier.

2. Warm op in de Lava Hot Springs

Lava Hot Springs is een verborgen parel in het zuidoosten van Idaho. Deze natuurlijke geothermische bronnen zijn al eeuwenlang een populaire bestemming voor ontspanning, dankzij hun geneeskrachtige eigenschappen. Met temperaturen variërend van 39° tot 44°C zijn de zwembaden perfect om op te warmen tijdens koude winterdagen of om af te koelen na een wandeling in de nabijgelegen bergen. Hoewel de warmwaterbronnen de hoofdrol spelen, biedt de omgeving ook mogelijkheden voor wandelen, rivier tubing en zip-lining in de warmere maanden. Je kunt hier gemakkelijk een hele dag doorbrengen met ontspannen en genieten van de charme van dit kleine stadje.

Shoshone watervallen in Twin Falls, Idaho

Wyoming: Wilde dieren en natuur

3. Verken buitenaardse landschappen van Devils Tower

Devils Tower is een natuurwonder dat lijkt alsof het thuishoort op een andere planeet. Deze torenhoge monoliet steekt meer dan 365 kilometer boven de omliggende vlaktes uit en is een van de meest unieke herkenningspunten in de Verenigde Staten. Hoewel het beroemd is als het eerste nationale monument, is er hier veel meer te doen. De Tower Trail, een lus van 2 kilometer rond de basis, biedt ongelooflijke uitzichten op de rotsformatie en het wildleven dat het gebied bewoont. In de buurt kun je de Belle Fourche River verkennen of een schilderachtige rit maken door de Black Hills. Voor de echte avonturiers is er de mogelijkheid om je aan te sluiten bij de klimmers die proberen deze iconische rots te bedwingen.

4. Wildlife spotten in Grand Teton National Park

Hoewel Yellowstone de meeste aandacht krijgt, is Grand Teton National Park waar je het hart van Wyoming's wildernis vindt. De grillige pieken en sprankelende meren van het park bieden enkele van de meest iconische berggezichten ter wereld. Er zijn talloze manieren om te verkennen—wandelen, kajakken en zelfs ontspannen boottochten over de Snake River. De Cascade Canyon Trail is een must voor wandelaars, met dichtbijgelegen watervallen, bergmeren en de indrukwekkende Teton Range. Voor liefhebbers van wildlife is dit een paradijs—bizons, elanden, elks en beren worden vaak gezien in de vallei. Het nabijgelegen stadje Jackson Hole is de perfecte plek om bij te tanken met lokale gerechten of om de uitrusting te vinden die je nodig hebt voor je dagen op de paden.

Houten huis met bergen op de achtergrond

North Dakota: Geschiedenislessen & Prairiezonsondergangen

5. Wandel door Theodore Roosevelt National Park

Theodore Roosevelt National Park is een van de meest ondergewaardeerde schatten van North Dakota. Dit park, verdeeld in drie delen (Noord, Zuid en Elkhorn Ranch), biedt een mix van ruige badlands, uitgestrekte prairies en fascinerend wildleven. Het zuidelijke deel, bij Medora, is het populairst, met de schilderachtige rondrit die panoramische uitzichten biedt op de dramatische landschappen van het park. Theodore Roosevelt, de naamgever van het park, werd verliefd op de wilde schoonheid van dit gebied, en als je hier bent, begrijp je waarom. Wandel over de Wind Canyon Trail voor een adembenemend uitzicht op de Little Missouri River, of bezoek Roosevelt's Maltese Cross Cabin. Met wat geluk kun je bizons, wilde paarden of zelfs prairiehonden spotten.

6. Stap terug in de tijd bij Fort Union Trading Post

Fort Union, gelegen nabij de grens van North Dakota en Montana, is een levend stukje Amerikaanse geschiedenis. Deze gerestaureerde 19e-eeuwse bonthandelspost geeft bezoekers de kans om het pioniersleven te ervaren dat het Amerikaanse Westen vormgaf. Terwijl je de gereconstrueerde gebouwen verkent, leer je over de relaties tussen de inheemse Amerikaanse stammen en de Europese handelaren die hier ooit goederen uitwisselden. Fort Union organiseert ook verschillende re-enactments, waarbij je kunt deelnemen aan activiteiten zoals smeden en schieten met geweren. In de buurt kun je het Missouri-Yellowstone Confluence Interpretive Center bezoeken voor meer inzicht in het verleden van de regio, of een schilderachtige wandeling maken langs de Missouri River.

Bizons in Theodore Roosevelt National Park in North Dakota

South Dakota: Badlands & Backroads

7. Kijk je ogen uit bij de Badlands

Badlands National Park in South Dakota is alsof je op een andere planeet stapt. Het surrealistische landschap van het park bestaat uit ruige pieken, torens en kleurrijke rotsformaties die zich zover als het oog reikt uitstrekken. Of je nu een wandelaar, fotograaf of gewoon een natuurliefhebber bent, de Badlands bieden iets onvergetelijks. Neem de Notch Trail, die een spannende klim omhoog via een houten ladder omvat en adembenemende uitzichten biedt op de White River Valley. Houd onderweg je ogen open voor dikhoornschapen, bizons en zelfs ratelslangen. In de buurt kun je het bijzondere stadje Wall bezoeken, waar je de beroemde Wall Drug vindt, of je roadtrip voortzetten naar de Black Hills voor nog meer schilderachtige schoonheid

8. Rijd de Needles Highway

Als je een fan bent van schilderachtige ritten, is de Needles Highway in Custer State Park absoluut een aanrader. Deze 22,5 kilometer lange route slingert langs torenhoge granieten pieken, smalle tunnels en dramatische landschappen, met adembenemende uitzichten om elke bocht. Er zijn volop plekken om te stoppen voor foto’s, en de rit zelf is een avontuur met scherpe bochten en tunnels die onmogelijk smal lijken voor voertuigen. Aan het einde van je rit kun je Sylvan Lake verkennen, een prachtige plek om te picknicken, wandelen of kajaks te huren. En vergeet niet goed op te letten voor de beroemde bizonkudde van het park, die vaak recht de weg op loopt en je zo een close-up ontmoeting geeft met deze majestueuze dieren.

Rotsen in South Dakota

Van de epische landschappen van Idaho en Wyoming tot de ongetemde schoonheid van North en South Dakota, het Amerikaanse Westen zit vol verrassingen. Wil je deze uitgestrekte regio zelf verkennen? We helpen je daar graag mee en regelen een huurauto of campervan voor je, evenals de perfecte route. Neem contact met ons op via de knop hieronder!

Begin met het plannen van je roadtrip

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?